Steinar Nordlie var prest med base på Gibostad på Senja på 80- og 90-tallet. Mange unge stiftet også nært bekjentskap med ham gjennom både konfirmasjons-undervisning og som leder for KFUM-speiderne på Gibostad. Sørlendingen Nordlie var i sitt virke på Senja godt kjent for sitt gode og smittende humør.

Etter mange år på Senja flyttet han tilbake til hjemlige trakter på Sørlandet med familien. Dette bildet av Nordlie foran Gibostad kapell i 1989, den gang nyoppusset, sto på trykk i Folkebladet i påskeuka og var det første fargebildet avisa trykket. Den gang var det ikke så enkelt å trykke fargebilder.

Bildet, som var tatt med positiv fargefilm (slides/lysbilde) måtte den gang (før dataens innrtreden) først sørover til fremkalling, så måtte det til Narvik for å prosesseres for trykk (fargeseparasjon til de fire grunnfargene). Så det tok et par uker før det kom på trykk. Fra 1996 ble fargebilder vanlig i Folkebladet, og i 2003 var alle bilder på trykk fargebilder. I dag er det litt enklere, og ikke minst kjappere å få fargebilder på trykk i avisa.

Tekst/foto: Trond Sandnes

Prest Steinar Nordlie foran Gibostad kapell i 1989 — dette var det første fargebilde på trykk i Folkebladet. Foto: Trond Sandnes