FINNSNES (Finnsnes - Stabæk 2 4-0): Sola skinte, Finnsnes vant 4-0, Jonas Simonsen fikk sin kamp nummer 100 for klubben og Finnsnes sikret 2. plassen i 2. divisjon avdeling 1.

Simonsen markerte jubiléet med å gjøre en enormt god scoringsstatistikk enda bedre med å score sitt ellevte mål for sesongen - og sitt mål nummer 81 totalt for de grønne og svarte.

- Veldig artig. Som jeg har sagt siden jeg kom hit - jeg har hatt en trener som har troen på meg, jeg trives veldig godt i FIL og det er en fantastisk organisasjon og klubb. Det er et prosjekt jeg vil fortsette med og være delaktig i, sier Simonsen.

Brant kjempesjanse

Simonsen kunne ha scoret etter bare minuttet spilt mot Stabæk-rekruttene med han brente sjansen alene med keeper.

- Det var litt bestemt at han skulle ut i pausen. Jeg er glad han fikk det målet ellers hadde han tenkt på den sjansen han brant i hele dag. Nå er han på tosifret i år igjen og leverer godt jevnt og trutt. Det er mye positivt, sånn opp i det hele, sier FIL-trener Bjørn Johansen.

Simonsen var imidlertid ikke klar over at han spilte sin kamp nummer 100 for klubben. Det er kun Dan-Roger Roland og Andreas Løvland som har flere kamper enn spissen i dagens spillerstall.

- Jeg visste det faktisk ikke før jeg fikk blomster. Jeg hadde en anelse på at jeg var oppi der. Artig også få seg et mål. Jeg tenkte når jeg bommet på den første om det virkelig er den dagen i dag. Heldigvis fikk jeg den før pause.

Junior-trio imponerte

Unggutten Sverre Skoglund erstattet Simonsen i pausen og spilte seg frem til to gode sjanser før han på tredje muligheten satte inn sin første scoring på 2. divisjonsnivå. Øvrige målscorere for FIL var Morten Moldskred og Quint Jansen.

Junioren Mathias Bendiksen spilte hele kampen for FIL, junior-kollega Tobias Ludviksen fikk spille det siste kvarteret.

Trioen fikk dermed mer spilletid mot Stabæk 2 enn hva de har fått gjennom hele sesongen sålangt.

- Det er artig å se at Mathias kommer inn og gjør det bra. Han er god i mange faser, så det blir spennende å følge med han videre. Han må bare fortsette å ta steg, sier Bjørn Johansen.

Også Jonas Simonsen skryter av talentet.

- Mathias har vært god de siste tre månedene og jeg har sett han har tatt steg hele veien. Har en en som virkelig kan komme inn og kjempe om en plass.

Planlagt

Bjørn Johansen sier at det tidligere i sesongen har vært for tidlig å gi junior-trioen mer spilletid.

- Det er vår vurdering, ellers hadde de spilt. Jeg styrer etter det som er det beste, selv om det hadde vært hyggelig å gi dem det. Jeg må tenke på resultatene, det er min jobb først og fremst. Så gjelder det å finne det rette tidspunktet for å gi dem matching, sier «Bummen».

- Det var planlagt at dette var en kamp som ville passe perfekt. Mathias får kjenne på nivået mot unge Stabæk-gutter og står ikke noe tilbake til Stabæk sine beste.

Prestasjonen mot Stabæk 2 forøvrig vurderer FIL-treneren slik:

- Vi vinner, men sliter med å få den ordentlige "goen". Det er litt nesten hele veien. Vi er overlegent dette Stabæk-laget, men går ikke i kjelleren i press og innlevelse. Samtidig vinner vi 4-0, det tyder på at det ligger noe i bunnen som er solid.

FIL-børsen:

Hans Henrik Johansen 6

Marcus Sletten 7

Quint Jansen 6

Andreas Østeraas 6

Morten Moldskred 7

Mathias Bendiksen 6

Jonathan Barlow 8

Fredrik Lund 6

Tom-Erik Bang Kristiansen 7

Jonas Simonsen 6

Glenn-Martin Andreassen 4

Sverre Skoglund 5

Tobias Schjetne -

Tobias Ludviksen -