FINNSNES/TROMSØ: FIL har sendt henvendelse til FK Senja på ungguttene som begge har en fortid i Tromsø IL.

- Jeg kan bekrefte at vi på vanlig måte har sendt en orientering til Senja om at det er aktuelt for oss å kontakte de spillerne, forteller Olav Eriksen, medlem i sportslig utvalg i FIL, til Folkebladet.

Fredrik Bakkelund kom til Senja tidlig forrige sesong, mens Sebastian Jensen ble Senja-spiller foran årets sesong.

- Det er alltid veldig hyggelig at andre legger merke til at man har gjort en god jobb og har prestert såpass bra at man er ønsket. Det synes jeg bare er positivt, sier Bakkelund til Folkebladet.

- At det er en såpass stor klubb som Finnsnes, de er vel per dags dato den fjerde største i Nord-Norge, er hyggelig.

Spille høyest mulig

Etter uavgjort-kampen mot Skeid i helgen ble det klart at Senja rykker ned til 3. divisjon. Samtidig har FILs sisteskanse Hans Henrik Johansen gitt beskjed om at han legger opp etter sesongen. Det kan gjøre en Bakkelund-overgang til FIL mer aktuell.

- Det er nok et godt stykke unna fra man sender henvendelse på spillere til å signere noen. Så får man se hva det blir til etter hvert. Jeg har ikke kontrakt med Senja neste år, så får man se hva man velger. Det er ingen tvil om at jeg personlig ønsker å spille på et høyest mulig nivå, sier Bakkelund.

- Vi er på et stadie der vi har sendt en henvendelse og avklart med nåværende klubb at vi kan gå i en dialog med dem. Ut over det er det ikke innledet noen kontraktsforhandlinger. Det vil vi vurdere etter hvert, sier Eriksen.

Glad i FK Senja

Keeperen har på nåværende tidspunkt ikke avtalt verken treninger eller innledende samtaler med klubben.

- Vi får se. Det er mye som skjer både i Senja og Finnsnes med debatten som går. Jeg har ingen avtale med dem at jeg skal trene med dem.

- Er det aktuelt å fortsette i Senja?

- Ingenting er uaktuelt. Men som sagt ønsker jeg å spille på høyest mulig nivå. Hvis det er Senja som er høyest mulig nivå. Det er ingen tvil om at jeg har trivdes godt i Senja i to fantastiske år. Jeg er glad i klubben og alle som jobber rundt. Men vi får se.

Mjøen Bakkelund forteller at han ikke har fått henvendelser fra andre klubber enn Finnsnes.

- Ikke per dags dato. Jeg har egentlig hatt fokus på å fullføre sesongen. Nå er det klart at man rykker ned, så får man se hva man gjør.

Sebastian Jensen har foreløpig ikke besvart Folkebladets henvendelser.