FINNSNES: Dette er Hålogaland Teater og Midt-Troms Museum. Tilskuddene utløses av pengegaver på til sammen 900 000 kroner. Gaveforsterkningsordningen for kunst- og kulturformål, som har en avsetning på 45 mill. kroner på statsbudsjettet for 2016.

Hålogaland Teater mottar 175. 000 kroner i såkalt gaveforsterkning basert på pengegave fra Sparebank 1 Nord-Norge på 700. 000 kroner. Dette er det første tilskuddet Hålogaland Teater mottar fra gaveforsterkningsordningen.

Hålogaland Teater ble etablert i 1971 og er regionteater for Troms og Finnmark. Teateret reiser på turné med flere forestillinger og har 15 faste spillesteder i regionen. Teateret fikk eget bygg i Tromsø i 2005.

Hålogaland Teater mottar driftstilskudd på 48,7 millioner kroner fra Kulturdepartementet i 2016.

Midt-Troms Museum

Midt-Troms Museum mottarr 50.000 kroner i gaveforsterkning basert på pengegave fra Balsfjord historielag på 200 000 kroner. Gaven skal brukes til å bygge tak og ankomstrampe til den verneverdige kutteren MK Terje – kutteren er dokumentasjon på båtbygging, fangst og fiske i Balsfjorden og Malangen.

Dette er det første tilskuddet Midt-Troms Museum mottar fra gaveforsterkningsordningen. Midt-Troms Museum er et konsolidert museum med ansvar for ni kommuner i Midt-Troms.

Årsverk

Museet mottar driftstilskudd på 4,33 millioner kroner fra Kulturdepartementet i 2016. Det er til sammen 14,5 årsverk ved museet, og hadde i fjor 38. 869 besøkende.

Midt-Troms Museum har en rekke ulike anlegg fordelt over flere steder i Midt-Troms, der man blant annet finner en avdeling på Finnsnes og en avdeling i den gamle prestegården på Bjorelvnes. Anlegget har også en del andre aktiviteter og tilbud, som blant annet tar i mot skoleelver og arrangerer ulike maritime øvelser som kursing i bruk og vedlikehold av nordlandsbåter. Museet er også en viktig arena når de årlige Bjorelvnesdagan skal arrangeres.