BARDUFOSS: – Dette føles veldig bra. Det var egentlig en lett kamp vi hadde i dag, men vi klarte å gjøre det spennende likevel. Vi burde egentlig ha vunnet mer i dag, mener kaptein og tomålsscorer Sofie Sørensen.

BOIF åpnet kampen best, men utover i første omgang jevnet det seg ut og Bardu var så absolutt med på notene.

Men da Amanda Rita Nyheim sendte hjemmelaget i ledelsen med en vakker avslutning via tverrliggeren etter 39 minutter, var det nok mange BOIF-skuldre som ble noen kilo lettere.

– Var det mye nerver i dag?

– Det var det så absolutt. Men vi holdt inn. Vi hadde spillet, men klarte ikke å sette ballen i mål. Det var problemet i dag, sier Sørensen.

Etter hvilen var det stort sett enveiskjøring og det var fortjent at kapteinen satte inn både 2-0 og 3-0 før Bardu fikk et trøstemål like før slutt da Lene Nyvoll scoret på et langskudd.

– Kjempesesong

Trener Yngve Wingstad, som også var med i trenerteamet i fjor, har vært med å ta sitt andre seriemesterskap på rad med J19-jentene til Bardufoss.

– Det er en fantastisk gjeng med en herlig treningsvilje. Meget bra. Det har vært et fantastisk år, sier en stolt trener til Folkebladet.

BOIF har gjennom sesongen knivet med Tromsø om å kapre serie- og kretsmesterskapet.

BOIF tapte årets to første kamper mot TIL. Men da Tromsø gikk på en overraskende smell mot Finnsnes i første høstkamp i år, øynet laget muligheten til å ta skalpen på de røde og hvite fra storbyen.

Tok skalpen på TIL

Og da laget møtte TIL på hjemmebane 15. september, leverte de årsbeste og vant 4-1, noe som sørget for at de med seier over Bardu sikret seriemesterskapet på hjemmebane i siste serierunde.

– Vi fikk ikke ut potensialet vårt i de to første kampene mot dem. Men når vi møtte dem hjemme i høst leverte vi årsbeste. Da er man stolt som trener, innrømmer Wingstad.

– Det har vært en tøff kamp med Tromsø. Men vi tok dem ganske godt i forrige kamp, gliser Sørensen.

BOIFs lag består stort sett av jenter fra 15-18 år, noe som betyr at de har nøyaktig samme lag å ta av også neste sesong.

– Vi spiller med akkurat samme lag neste år, pluss at vi får opp noen 2002-jenter som er gode. Jeg håper det ikke blir noe frafall, det jobber vi knallhardt med å unngå. Men jentene har det så artig i lag og er gode til å ta vare på hverandre, mener Wingstad.

Seriemesterskapet ble feiret med pizza på klubbhuset tirsdag kveld.