HARSTAD: HIL har godkjent at Finnsnes kan ta kontakt med Oskar Alvereng. Det er nemlig ingen som heter Alveberg i HIL. Trolig gikk litt fort i svingene da 2.-divisjonskonkurrenten fra Midt-Troms skriftlig henvendte seg til HIL med spørsmål om å få innlede samtaler med det som må være Oskar Alvereng.

Spilleren humret godt da han fikk forespørselen videreformidlet. Han repliserte muntert til sportslig leder Dag-Jøran Olsen.

– Jeg svarte Dag-Jøran at denne Alveberg sikkert kan være en bra mann for Finnsnes - uten at jeg kan gå god for det, fleiper Alvereng.

Pendler

I en mer seriøs tone sier den anvendelige spilleren dette:

– Det er smigrende at Finnsnes viser interesse, men jeg forholder meg på stedet hvil til det skjer noe konkret. Foreløpig er det bare en henvendelse til HIL. Noe mer har ikke hendt, sier Alvereng.

Han studerer i Trondheim også de neste 2,5 årene, mens datteren er i Bodø grunnet kjærestens studier. På sikt planlegger paret å vende hjem til Harstad.

– Jeg skal bli lektor og akter å fullføre utdannelsen i Trondheim hvor studentmiljøet er godt. Jeg må fortsette å pendle både som fotballspiller og familiemann i årene framover, poengterer Alvereng.

Det har ikke lyktes Harstad Tidende å få en kommentar fra daglig leder Ivar Holand i Finnsnes. Alvereng er neppe den eneste klubben har i kikkerten.

- HIL-spill er aktuelt

– En del brikker må på plass for at jeg eventuelt skal være aktuell for Finnsnes. Så ærlig må jeg være. De kan jo slå på tråden; jeg har ikke telefonen på lydløs og svarer når den ringer, sier han.

– Men det styrker jo ikke sjansene til Finnsnes at de ikke vet hva jeg heter.

Alvereng sier at fotball står høyt på lista over prioriterte gjøremål fordi han elsker spillet.

– Fotball er en svært viktig del av livet mitt. Ambisjonsnivået er at fotball skal være artig, og dernest er det et spørsmål om hvilket nivå det er artig å spille på.

– Er videre spill for HIL aktuelt?

– Uavhengig av divisjon vil det være aktuelt, men jeg må se på belastningen både med tanke på reiser, familie og studier.

– Jeg er vokst opp i HIL. Mye bra skjer her og jeg er glad i klubben, sier Alvereng.