MÅLSELVFOSSEN: Nedre Målselvfossen Feriesenter er kjent for sine mange arrangementer og er kanskje først og fremst kjent som en av de populære danseplassene i Nord-Norge.

I tillegg til Singelfestivalen, som gikk av stabelen i helga, har de blant annet også countryfestival, bluesfestival og dansebandfestival.

Singelfestival

- Ideen med Singelfestivalen er at folk treffes og har det hyggelig sammen med likesinnede. Fredag var det ”Bli kjent treff”, da var tanken den at deltagerne skulle mingle og bli kjent med hverandre. Lørdag har vi en del arrangementer som alle kan være med på. Vi har pilkasting, tautrekking og musikkquiz, for å nevne noe. Musikkquizen er ny av året. Orkesteret vårt spiller en låt, så er det om å gjøre å være den første som kjenner igjen låten. Og så kårer vi mister og miss singel. De må ha deltatt i arrangementene og bidratt til den gode stemning. Det er mange nye ansikter i år, men også en god del som går igjen fra tidligere år, forteller singelgeneral Vidar Melbye.

Det er første gang Ken-Rino Johansen fra Mehamn er på Singelfestivalen.

- Jeg har kjøpt vogn og spikertelt her, så nå har jeg et sted å bo. Jeg synes plassen er utrolig fin. Det er mye trivelig å ta seg til for de som liker det og jeg er meget imponert over musikken og servicen. Trenger du hjelp, så stiller de opp uansett. Jeg drar hjem etter denne festivalen, men vil nok komme tilbake til de fleste festivalene til neste år. Jeg har truffet mange hyggelige mennesker, men skulle ønske å treffe noen av min generasjon, spesielt damer, sier han med et glimt i øyet.

Det er også første gangen Harald Hansen fra Lysnes på Senja er på Singelfestivalen.

- Det er artig å være her og man treffer mange hyggelige mennesker. Jeg har vært på en del festivaler i andre anledninger og det er veldig flott å kunne få danse og myke opp leddene, sier han smilende.

Husmorferie

- Det er andre gangen jeg er her, det er kjempekoselig. Jeg er opprinnelig fra Kåfjord og har avtalt med noen jenter derifra at vi skulle treffes her, så du kan si jeg er på husmorferie. Det er alltid moro å treffe andre også og så har vi hatt flere flotte konkurranser. Tror du ikke at jeg vant darten? Jeg har omtrent ikke kasta med piler før, så det var ren nybegynnerflaks., forteller en smilende Bente Pedersen.

– Jeg er mer glad i musikk og sang, jeg har alltid med meg gitaren, så den bruker jeg når vi har allsang og kveldskos. Når vi var små så dro vi rundt på gamlehjem og sang for beboerne og pappa var med og akkompagnerte oss på gitar, forteller en smilende Bente Pedersen.

En som har vært med noen ganger er Britt Siri Furu fra Setermoen.

- Her er det skikkelig artig. Kjempekoselig. Her treffer du gamle venner og nye folk, folk som er innstilt på å ha det hyggelig sammen. Her danser vi en masse, flirer og har det moro. Det er derfor vi drar på slike festivaler, for å ha det sosialt sammen med andre mennesker, forteller hun.

- Jeg har vært her en masse ganger og det er bare trivelig. Jeg elsker å være på singelfestivaler. Her er et flott opplegg, en flott festivalgeneral, for ikke å snakke om de mange flotte jentene, er meningen til en glisende Lyberg Wang fra Kvæfjord.

Påfyll: Kim-Rio Johansen får påfyll hos Karstein Hansen. Foto: Birger Caspersen
Quiz: Pente Pedersen har vunnet nok en musikkquiz fastslår singelgeneral Vidar Melby. Foto: Birger Caspersen
Tautrekking: Tautrekking var en av konkurransene under singelfestivalen. Foto: Birger Caspersen