VANGVSIK: Knut Johnsen, leder i utvalget for plan, næring og drift (PND) i kommunen, mente administrasjonen i Tranøy boikottet en sak som var vedtatt i utvalget, ved å ikke behandle den i kommunestyret. Johnsen skrev i en e-post til kommunen at om administrasjonen fortsetter å boikotte politiske vedtak må det få følger, og at det da kun er oppsigelse som gjelder.

Fem spørsmål

– Vi var fornøyd med de svarene ordføreren ga, forteller leder i Tranøy Ap, Marit Stubberud Hansen, uten å ville utdype hva svarene innebar.

Sterk avstand

Ordføreren selv viser til svaret han ga i e-posten til Ap og SV sine representanter.

– Jeg trenger ikke si noe mer enn det jeg har redegjort for, og det er de utspillene som gikk på arbeidsgiveransvaret til kommunen. Det er ingen i grupperingen på posisjonssiden som støtter utspillene, heller ikke ordføreren. Det jeg har svart i e-posten dekker det som er nødvendig å si, forteller Jenssen.

– Tilfredsstillende

” Jeg understreker i den forbindelse at undertegnede tar sterk avstand fra det soloutspillet som er kommet fra representant i kommunestyret og leder av PND – Knut Johnsen. Undertegnede har videre hatt møte med Knut Johnsen og påpekt dette forholdet og forventer derfor at slike utspill ikke gjentar seg. Videre er det også klart at det er et samlet utvalg som legger føringer for hvilke prioriteringer administrasjonen skal jobbe etter. Dette være seg i kommunestyret som i underutvalg”, står det i brevet.

Rådmann i Tranøy Alf Rørbakk, sier at det ordføreren redegjorde for i kommunestyret var tilfredsstillende, men at han ikke vil kommentere saken utover det. Det har ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra Knut Johnsen.