Endelig helg!

Navn: Gard Hopsdal Hansen

Alder: 39 år

Bosted: Vangsvik

Yrke: Prosjektleder og rådgiver

Hobbyer: Friluftsliv, toppturer og dykking.

Aktuell: Sentral i Senja Næringshaves avvikling av de pågående Forskningdagene i Midt-Troms.

+ + + + + + +

Har du noen planer for helga som kommer?

OPPTATT Prosjektleder og rådgiver i Senja Næringshage, Gard Hopsdal Hansen, er for tiden opptatt med å avvikle Forskningsdagene i Midt-Troms.

– Ja, det kan man nok si, det blir Forskningsdagene for alle penga. Lørdag skal jeg være på Forskningstorget, der også familien min nok dukker opp etter hvert. Lørdag ettermiddag har jeg og kompis planlagt å rydde bort litt skog på en skitrasé, mens søndagen skal brukes til en sopptur i forbindelse med Forskningsdagene samt og slappe av på sofaen. Kanskje blir det også en topptur.

Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det må være en tur på kino sammen med mine to barn på sju og ni år der vi så filmen «Oppdrag Dory». Barna mine likte nok filmen bedre enn jeg, men det var jo også meningen.

Har du noe stort forbilde?

– Ikke noe bestemt forbilde, selv om det er mange jeg ser jeg opp til av forskjellige grunner.

Hva liker du best i Midt-Troms?

– Naturen, den er hovedgrunnen til at vi flyttet nordover igjen. Havet, fjellene og alt det andre. Og så synes jeg at det mye driv i folkene som bor her. Det er både nyttig å hyggelig å ha med slike mennesker å gjøre.

Hva mangler i Midt-Troms?

– Et bedre kollektivtilbud og et skikkelig spisested med en variert meny på Finnsnes, det synes jeg vi mangler. Skal Finnsnes være en skikkelig by bør det fokuseres mer på å etabler et slikt tilbud.

Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser selvsagt aviser, både på papir og nett. Ellers noen bøker, som regel leser jeg flere på en gang slik at jeg har problemer med å bli ferdig med en bok. Jeg ser lite på TV, men når jeg gjør det går det mest på serier på Nettflix.

Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg synes at Folkebladet er en god avis fyller rollen som lokalavis på en god måte. Jeg setter pris på å ha en god lokalavis som også tar jobben med å dekke Forskningsdagene på alvor. Folkebladet er en av grunnene til at Midt-Troms er et bra sted å bo.

Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Nei, tja, kansskje at jeg var en hyggelig fyr å spille på lag med både i arbeidslivet og privat.

Har du noe drømmereisemål?

– Jeg har veldig lyst til en gang å kunne ta meg en lang ferie og reise til Australia. Der jeg storkost meg med å dykke i Great Barrier Reef, som jeg tror er det største koralrevet i verden. Kombinert med turer på land, naturligvis.

Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Jeg liker å lage mat. Spesielt kinesisk mat siden jeg har bodd i dette landet i en periode. Jeg liker å lage kinesisk mat slik som den skal lages, helst sammen med en hjelpekokk på kjøkkenet. Etterpå er det trivelig å servere maten til familie eller venner, med noe godt å drikke til. Gjerne øl til voksne.