HUSØY: Husyrederen håper nå at fiskeridirektoratet skal godkjenne forlengelsen, slik at kjøpet kan anerkjennes.

– Jeg regner med en 95 prosent sikkerhet på å få alt på plass. Haken er forlengelsen for å få båten godkjent for å drive autoline og det avgjøres av fiskeridirektoratet. Tegningene blir sendt før helgen, så håper vi på svar i slutten av måneden, sier Tøllefsen.

Styrke fangstgrunnlaget

Kjøpet skjer gjennom Tøllefsens autolinerederi Vestfisk Nor AS. Tøllefsen er veldig fornøyd med avtalen som innbefatter kjøp av båt med kvoter.

FORNØYD Rolf-Bjørnar Tøllefsen er svært fornøyd med båtkjøpet.

– Partene i rederiet har lenge hatt et ønske om å styrke det med en båt til. Vi har egentlig hatt planer om å bygge nytt, men så snoket jeg opp dette prosjektet for en måneds tid siden. Med båten følger et kvotesett med mange tonn hyse og sei. Så dette vil styrke fangstgrunnlaget i rederiet, og det er hovedgrunnen til kjøpet, sier Tøllefsen.

I tillegg til kjøpet av den 34 meter lange båten, skal den inn på verksted og oppgraderes for en prislapp på ca. 25 millioner.

–Vi skal forlenge båten med åtte meter på verkstedet. Da skal det bli et bedre fryseskap og inn med en autolinesentral. Totalprosjektet er på 160 milioner, med ombygging av verkstedet, så det er en betydelig satsing. Finansieringen er i orden, så nå er det opp til direktoratet, sier Tøllefsen.

Flere arbeidsplasser

Båtkjøpet vil resultere til ikke bare flere arbeidsplasser, men stabilitet ettersom båten skal gå hele året.

– Det kommer litt an på turnusen vi kommer til å fordele mellom denne båten og båten «Vestfisk», den nye båten vil kunne generere tett opp til 25 nye arbeidsplasser. Begge båtene kommer til å gå hele året uten stopp, forklarer Tøllefsen.

Han håper båtkjøpet viser at det satses i et allerede voksende marked.

– Dette er gledelig for hele regionen hvor det satses overalt både på båter og oppdrett. Vi følger veksten og håper å kunne dra med andre som vil satse videre. Dette vil styrke hele regionen, sier Tøllefsen.

Rederen har vært å sett på nybåten og gleder seg til å kunne ta den hjem til Husøy.

– Jeg var å inspiserte båten i Båtsfjord i forrige uke, og er veldig fornøyd. Båten er bare to år gammel, så den er relativ ny. Så vi får håpe det går i orden med fiskeridirektoratet, da er det bare å glede seg til båten kommer hjem, for da skal vi ha åpen båt, avslutter Tøllefsen.