FINNSNES: Michael Andersen, lærer og trivselsansvarlig på Finnsnes ungdomsskole skal nå til høsten, sammen med flere andre skolerepresentanter i Lenvik, innføre et nytt trivselsprogram i skolen. Et program de har gledet seg til og har stor tro på.

Se video: Har stor tro på trivselsprosjekt

– Selve programmet går ut på å ha elevene mer i aktivitet i friminuttene, der selve programmet legger opp til aktiviteter og leker som vi er så heldige å kunne benytte oss av. I dag er det omentrent 1200 skoler i Norden som er med. Vi er så heldig nå og har seks skoler i kommunen som skal ta del i det programmet og vi er veldig glade for at vi har fått dette programmet til vår skole, sier Andersen.

Elever og ansvar

Det er elevene selv som skal være trivselsledere, og vil bli skolert i dette. Prosessen på ungdomsskolen er tilnærmet lik en jobbsøkerprosess.

– For å bli trivselsleder på barneskolen blir man nominert i klassen. På ungdomsskolen søker man, akkurat som når man søker jobb. Jeg og miljøteamleder Marte Frøseth har vært rundt i klassene på Finnsnes ungdomsskole og presentert trivselsprogrammet og delt ut søknadsskjema. Så blir det opp til de trivselsansvarlige i samråd med kontaktlederne å finne de rette personene til å være trivselsledere, sier Andersen.

Ifølge Andersen er de ute etter de beste elevene på trivsel, for å skape det miljøet de er ute etter.

– De vi er ute etter er de elever som er grei med ti av ti elever, og ikke ni av ti. På denne måten forhindre at for eksempel kjente eller ukjente mobbere kommer i en posisjon der de får en makt som ikke vil være bra. Tanken bak programmet er at trivselslederne skal ha en type mandat til å få med alle med i aktivitet. Og det er det vi synes er så flott med det programmet, sier Andersen.

Frøseth forteller at de er spente og har tro på programmet. Det håper de også foreldrene vil ha, som i disse dager blir informert om programmet.

– Vi vil oppfordre foreldre å sette seg inn i programmet og snakke med elevene, være positiv og snakke om dette hjemme. Det finner informasjon om programmet på nett og noen har allerede fått ranselbrev med elevene hjem. De som ikke har fått det vil få det i løpet av de nærmeste dagene, sier Frøseth avslutningsvis.

De seks skolene i Lenvik som deltar i programmet er: Finnsnes ungdomsskole, Finnsnes barneskole, Silsand barneskole, Trollvik skole, Botnhamn skole og Husøy skole. Disse har også Sørreisa Sentralskole og Dyrøy skole i sitt nettverk.

MILJØ: Elevene skal få flere aktiviteter i skolen som skal samle elevene bedre. Foto: Carina