TROMSØ: I 2014 var Mathiassen i Malawi, Afrika i praksis som medisinstudent på Universitetet i Tromsø. Inntrykkene satt sterkt etter besøket.

– Det er mye man har sett som man på en måte skulle ønske man aldri hadde opplevd, samtidig er det godt å kjenne på virkeligheten. Det er ikke alle som får mat hver dag, det er ikke alle som har jobb eller som får helsehjelp når de har bruk for det, forteller Mathiassen.

Veldedighetsløp

Søndag 4 september settes i gang et nasjonalt innsamlingsprosjekt for medisinstudenter hvor det annethvert år samles inn penger. I år er fokuset på Mumbai, India og et aids- og tuberkuloseprosjekt, der først og fremst innsamling for å få til riktig behandling av tuberkulose og resistent tuberkulose. Søndag skal dermed flere av studentene delta i et innsamlingsløp der de skal løpe en oppmerket løype med sponsorer som betaler ut i fra hvor mange runder den enkelte løper. Praksistiden i Malawi er også bakgrunnen til at hun ønsker å gi ekstra når hun skal løpe for veldedighet.

– Jeg har sett hvordan ting kan være og sett hvordan det er å leve under lite ressurser. Så det er klart at dette gjør at jeg står ekstra på for dette prosjektet. Mumbai er et senter for smitte av tuberkolose med dårlige boforhold. Det blir nok noe jeg blir å ha i bakholdet når jeg løper, sier Mathiassen.

Sponsor

Hun har allerede fått samlet inn 19 sponsorer, forutsatt at hun løper et bestemt antall runder.

– Jeg må i alle fall løpe 10 runder siden flere betaler 300 kroner for å klare de rundene. Så det er et minimum. Jeg vet jo ikke enda hvor lang den løypen er, men i verste fall får jeg gå de siste rundene, sier medisinstudenten.

På spørsmål om hun har plass til flere sponsorer, levner hun ingen tvil.

– Klart det er plass til flere. Pengene vil gå direkte inn til prosjektet gjennom Leger uten grenser og jeg håper at flere melder sin interesse, sier Mathiassen.