SIFJORD: Ved sykehjemmet i Sifjord på Senja, var det 50 fornøyde pasienter som fikk delta på det aller første korridorløpet tirsdag formiddag.

– Det var en ganske spontan affære som dukket opp da personalet snakket om hva de skulle finne på. Når ideen kom på bordet, kastet de seg rundt, skrev bannere, flagg og startnummer. Så var det å samle de 50 pasientene i enden av korridoren og løpe mot mål på den andre siden. Jo mer vi heiet, både vi, andre pasienter og pårørende, jo raskere gikk det. De gjennomførte løpet på god tid, forteller virksomhetsleder Nina Frantzen.

Glede

Hun synes det var fantastisk å se gleden hos pasientene både over løpet og selvfølgelig premien i etterkant.

PREMIE Sjokolade og saft var godt tatt i mot av deltakere og heiagjeng.

– Bare det å se gleden hos pasientene. Det er jo så artig når det skjedde noe så utradisjonelt. Og de var så fornøyde når de kom i mål til sjokolade og saft. Det betyr mye både for pasientene og de ansatte å gjøre noe sammen, sier Frantzen.

Hun roser de ansatte som tok grep og satte i gang denne aktiviteten.

– Det er så morsomt med de spontane tingene. Vi har jo våre faste flotte arrangementer med både åpen dag med loddsalg og svingkvelder, og andakter. Men det er de utradisjonelle tingene som fenger. Det er så gøy å jobbe sammen med så kreative og dyktige ansatte, sier Frantzen.

Flere ganger?

På spørsmål om de skal gjøre dette til en årlig affære, eller også gjennomføre det på de andre sykehjemmene i kommunen, sier Frantzen ikke er utenkelig.

MÅL De ansatte hadde laget bannere til løypen.

– For å sitere en av de ansatte: Dette skal vi gjøre flere ganger. Det var så gøy både for pasienter og personale. Også pårørende var med og hjalp til under løpet, så vi får se hva det neste blir nå. Kanskje det blir en årlig greie. Så har det vært gøy å gjennomføre dette i Gryllefjord også. Her er det en litt mer utfordrende løype med en sving, så her måtte man være forsiktig for at det ikke skjer noen ulykker. Men det er fult gjennomførbart, avslutter Frantzen.