FINNFJORDBOTN: De nye skiltene som før sommeren dukket opp ved Statens vegvesen i Finnfjordbotn, er nå offisielt åpnet. Disse skiltene er topp moderne LED-skilter som skal erstatte manuell dirigering når det varsles kontroll av alle kjøretøy på Finnsnes Trafikkstasjon.

– Vi har hatt manuell dirigering tidligere, med alle de farene for personell som ligger i det at man må ha folk ut på veiene. Og dette blir mye mer rasjonelt for oss å drive kontroll. Det er de små skrittene som gjør at vi kan ha en bedre kontroll for de store kjøretøyene, som er viktig for hele trafikksikkerhetsarbeidet som vi gjør, forklarer avdelingsdirektør på Trafikkant-og Kjøretøyavdelingen, Knut A. Henriksen ved Statens vegvesen.

Tungtransport er et satsingsområde for Trafikkstasjonen, men skiltingen kan varieres til å gjelde også alle personbiler og alle kjøretøy.

– Alle kjøretøy som blir opplyst om å komme inn til kontroll de må forholde seg til skiltingen som nå er automatisk og moderne LED-skilt som styres av kontrollørene. Da kan man velge ut de kjøretøyene vi vil ha inn her, og det gjør det lettere for oss. Det er veldig viktig å få på plass dette systemet, for da får vi utnyttet det kontrollhalvsystemet vi har her på Finnsnes på en god og enkel måte. Det er mer sikkerhet for kontrollørene og vi får stor produksjon av tungtransportkontroll som er det viktigeste, sier Henriksen.

Fremtiden

TP Maskin stod for arbeidet med de seks skiltene som har blitt satt opp i Finnfjordbotn og har jobbet med de siden månedsskiftet mai-juni.

–Det har vært en passelig stor jobb for vår del. Det har vært veldig mye innleid underentreprenør på den elektriske siden, så det har ikke vært den store gravejobben som vi normalt holder på med, sier Daglig leder, Trond Pettersen.

Dette er den første jobben i sitt slag, for maskinentreprenørselskapet og Pettersen håper på flere slike jobber i fremtiden.

– Det har vært en grei erfaring å ta med seg videre, for det vi ser her nå er fremtiden. Som entreprenør håper vi på flere slike jobber i fremtiden, sier han avslutningsvis.

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Knut A. Henriksen fikk overrukket skiltene fra Trond Pettersen i TP Maskin.
Nå blir det en tryggere hverdag for kontrollørene i Finnfjordbotn.