SØRREISA: Tidligere denne måneden sendte Tone Hausmann et brev til Sørreisa kommune hvor hun uttrykte misnøye over unødvendig søppelflyt i sentrum.

- Jeg har over flere dager sett at det ligger en del søppel under og rundt søppelboksene som henger på stolpene utenfor Spar-butikken. Jeg forstod at dette kom til å ligge der i alle fall hele helgen. Derfor tok jeg et personlig ansvar, skrev hun.

Hausmann rydda opp og leverte søpla til Spar som tok imot og kvitta seg med avfallet.

- Men i dag flyter det over igjen. Det er stappfullt og søpla henger utover boksene, pluss at det ligger og flyter rundt omkring, påpekte hun i brevet til kommunen.

Et ansvar

Til Folkebladet forteller hun at det estetiske inntrykket av Sørreisa sentrum er blitt debattert i flere forum og næringsforeningen har irritert seg over bygg som skulle vært revet og steder som skulle vært vedlikeholdt.

- Noe så enkelt som å tømme søpla burde vi klare å holde styr på. Man jobber aktivt for å fokusere på de positive tingene i sentrum og butikkene er oppfordret til å plante og pynte med blomster. Mange har gjort dette - og når søpla flyter over, pynter ikke det akkurat opp, forteller hun.

Selv om det er de kommunale søppelboksene som renner over av søppel, tenker Hausmann at flere kan ha øynene åpne for mer enn det som er på trappa si.

- Noen er kjempeflinke, mens andre ikke. Alle har et ansvar for at sentrum ser noenlunde bra ut, men de som har ansvaret for å tømme søppelboksene må også gjøre det, sier hun.

- Blir bisk

Hausmann tenker at jo flere som er opptatte av hvordan det ser ut rundt omkring i sentrum, jo lettere er det å holde rent.

- Det blir nok vanskeligere å kaste fra seg søppel hvis det ser litt ordentlig ut fra før av, men når man stadig rykkes tilbake til start, blir man bare bisk - for da er det rutiner som ikke blir fulgt - og som må gjøres noe med.

Hausmann er også medlem av næringsforeningen i Sørreisa og forteller at saken har vært oppe i et møte, hvor også kommunen har deltatt.

- Det foreligger en plan for å få dette til å fungere på en bedre måte, sier hun.

TAKK Rådmann i Sørreisa Ann Kristin Trondsen takker Tone Hausmann for henvendelsen. Foto: Maria Holm Simonsen

Rådmannen: - Fungerer ikke godt nok

Rådmann i Sørreisa kommune, Ann Kristin Trondsen, takker for Hausmanns henvendelse og lover å ordne opp i problemet.

I svarbrevet til Tone Hausmann skriver rådmann Ann Kristin Trondsen følgende:

- Vi er enige i at vi må få ordnet dette på en bedre måte. Det er kommunen som har ansvaret, men ut fra det du skriver, fungerer ikke dette godt nok, skriver Trondsen i svarbrevet.

Hun kjenner derimot ikke til rutinene for tømming av søppel, og på grunn av ferieavvikling skal problemstillingen drøftes når leder av uteseksjonen er tilbake.

- Til sist vil jeg takke for din henvendelse og for at du gjorde oss oppmerksomme på dette, skriver hun avslutningsvis.