SENJAHOPEN: Janne Wågenes og Trine Vekseth fra Gjensidigestiftelsen lot seg begeistre da de tok turen innom Senjahopen og Berg folkebibliotek mandag. Duoen er for tida ute på tur i Troms, for å sjekke ut gode prosjekter innen helse og trygghet.

– Vi gjør jo selvfølgelig en analyse før vi drar ut på tur, der vi plukker ut spennende prosjekter som det legges ned stor dugnadsinnsats i. Prosjektet i Berg utmerker seg på alle vis slik vi ser det, sier Vekseth til Folkebladet.

Berg folkebibliotek ble som kjent kåret til årets bibliotek i Norge for 2015.

– Den dugnadsinnsatsen som idrettslaget sammen med skole og det offentlige klarer å få til er imponerende – hva er det ikke mulig å få til når frivillige lag og organisasjoner går sammen med skolen for å skape aktivitet i eget lokalsamfunn, spør Vekseth retorisk.

Tospannet fra Gjensidigestiftelsen lar seg spesielt begeistre av bibliotekets innsats i forhold til integrering.

Oppfordres til å søke

Det er ikke uten grunn at Gjensidigestiftelsen for tida er ute på turné.

– Nå er det bare tida av veien for å få sendt inn søknader, fristen er satt til 15. september. Jo bedre dokumentert og utformet en søknad er, jo lettere er det for oss å vurdere disse.

Gjensidigestiftelsen har 250 millioner kroner som skal deles ut til gode formål i hele landet. Vekseth oppfordrer i den anledning alle lag og foreninger som planlegger gode prosjekter innen helse og trygghet, prosjekter som er basert på en stor dose frivillighet, til å søke.

– Det er jo gjerne sånn at jo lenger ut på bygda du kommer, jo mer frivillighet finner du. Når alt kommer til alt er det også sånn med et godt prosjekt, at det er folkene bak og evnen til å få tingene gjort som er det viktigste. Dette møtte vi i Berg folkebibliotek, men vi vet også at det er mange flere som dette rundt i Troms, påpeker Vekseth.

Søknad på tur

Ingrid Bjørkli Jansen, rektor ved Berg skole, satte pris på besøket fra Gjensidigestiftelsen.

– De fikk en ganske bra presentasjon av Berg folkebibliotek. Denne handlet mest om den frivillige innsatsen, der hvor Havørn kommer inn som vår samarbeidspartner, sier Jansen.

– Kommer dere til å søke midler fra Gjensidigestiftelsen?

- Vi tenker å gjøre det, og da for å videreføre det arbeidet som gjøres for mangfold og integrering i biblioteket – at det skal være en god møteplass, ikke bare for våre nye Berg-borgere, men for oss alle, sier Jansen.

– Hvor stort beløp tenker dere å søke etter?

- Det må være litt sånn at det monner. Dugnadsånden ånden her er stor - Kjell-Andrè Johansen i Havørn er jo en handlingens mann med veldig kort vei fra ord til handling, noe han skal ha mye ros for, så vi har turt å tenke litt større tanker om prosjektet. Når det er sagt tenker jeg det er greit å holde kortene litt tett inn til brystet i forhold til søknaden ennå ei stund, smiler Jansen.