TØMMERVIKA: Det ble klart etter at Sørreisa kommune mandag var i møte med fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo, Statens Vegvesen og Tømmervik Vel. Beboerne i området ønsker 400 ekstra meter for å få på plass sammenhengende gang- og sykkelvei frem til Hemmingsjord.

Se video: Savner gang- og sykkelvei

– Vi ser at de 400 meterne ikke er innenfor rekkevidde i år. Strekningen må ut på ny anbudsrunde og alle de tingene, så vi kan ikke ta det med i prosjektet som allerede er i gang, sier ordfører i Sørreisa Jan-Eirik Nordahl.

Neste år

Fylkesråden har derimot gitt lovnader om at saken vil bli prioritert på neste års budsjett.

– Det betyr at vi ikke faller ut av den prioriterte lista som vi er på nå. Så vi forventer at ved neste års rullering så er vi der oppe og kan bli tildelt penger, sier Nordahl.

Tømmervik Vel har kjempet for å få på plass lenger gang- og sykkelvei til å inkludere det de mener er den farligste strekningen i området, mens det nåværende prosjektet allerede er i gang. Nå ser det ut til at de må vente minst et år til.

– Det er litt bevegelse og positivitet. Generelt sett er vi noenlunde fornøyd, men vi vil fortsette å jobbe for en total trafikksikkerhetspakke på strekningen, sier leder i Tømmervik Vel Odd-Inge Larssen.

Følger opp

For innbyggerne i Sørreisa kom det likevel noen oppløftende nyheter fra møtet. De 300 meterne som nå deler gang- og sykkelvei prosjektet i to vil kanskje bli rustet opp.

– En ting er at de ikke tar med de 400 meterne i svingen og det, men om de i tillegg legger igjen 300 meter som det ikke ville blitt gjort noe med midt i dette her, så ville det vært veldig dumt. Det er Tømmervik Vel som har oppdaget og tatt tak i dette og det ønsker jeg å berømme dem for, sier ordføreren.

Selv om de 400 meterne ser ut til å glippe i år har ikke Tømmervik Vel tenkt til å gi slipp på de 300 meterne.

– De har fått en frist på en uke til å komme med en tilbakemelding.. Vi følger opp fylkesråd for samferdsel innen torsdag neste uke. Og tro meg, han kommer ikke til å slippe unna, konstaterer Odd-Inge Larssen.

Det har ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo i saken.