GRYLLEFJORD: I helgen kan to husdyr i bygda på Senja, blitt utsatt for skader påført av andre. Katten «Biggie» kom hjem med et sår på ryggen og avklippet hår.

– Dette synes jeg er kjempetrasig, og hvis dette dreier seg om tilfeller av dyremishandling, så er det grusomt at folk ikke kan la dyrene være i fred. For vår del ser det ut til noe som kan være et skuddsår på ryggen og under haka har han mistet en masse hår. Det andre tilfellet har dreid seg om en hun som har fått Cider som var frosset til is, forteller matfar Krister Viken.

Straffbart

Han mener at det er mistenkelige skader, men ønsker å være forsiktig å konstatere at det er tilfelle av dyremishandling.

– Vi skal på dyrlegen på fredag, så tar vi det derfra, men det er klart det er trist hvis det er noen som går rundt og gjør dette. Jeg skal ikke beskylde folk for noe, men det rart at to hendelser skjer samtidig og det er jo straffbart, sier Viken.

Sjelden

Etter at tilfellene ble skrevet om på Facebook er det som reagerer på tilfellene. Veterinær Lars Haugene, ved Finnsnes Dyreklinikk sier at det er veldig sjelden at de får inn tilfeller av dyremishandling.

– Det er ikke vanlig og svært sjelden at vi får inn dyr som har vært utsatt for dyremishandling. Hvis folk mener dyret er mishandlet bør de få dem undersøkt av veterinær, slik at skadene kan dokumenteres og deretter bør det politianmeldes, sier Haugene.

Det har dog vært noen tilfeller av skader av luftgevær på noen katter tidligere, men dette har vært i et annet område.

– Vi har hatt etterforskning av skader på katter i et annet område, men en bør være oppmerksom på at noen slosskader kan fort misforstås, derfor er det viktig å få dyret undersøkt før en kan gå videre med saken. Det er bra at disse får katten undersøkt slik at skadene kan dokumenteres, det er første trinn, sier Haugene.