BJORELVNES: Den garvede kaptein Bukkeskinn vendte lørdag tilbake til Bjorelvnes for å overta skatten hans to medarbeidere, Tjoms og Fjoms hadde røva. En noe redusert ankomst, i stedet for fembøringen han har brukt tidligere, ankom han i en gummibåt. Gleden var heller ikke stor da han åpna skattekista og fikk se skattene fjolsene hans hadde røva, nemlig ordførerkjedet i tillegg til restskatt og eiendomsskatt!

– Dette skulle dere aldri gjort. Tar noen andre ordførerkjedet enn ordføreren, så betyr det stor ulykke, sa han.

«Planken»

Og det stemte. Ordfører Sivertsen, dukka opp sammen med lensmannen, fanga kaptein Bukkeskinn og fikk en motvillig forsamling med på å dømme han til ”planken”. Og så bar det ut i en båt og kaptein Bukkeskinn havna i havet.

– Det var artig å være med på og at enkelte tar dette på stort alvor, fikk jeg erfare. Da jeg kom på land etter ”planken”, ble jeg angrepet av en ung sjørøver som ville gjøre det klart at på Bjorelvnes var det kaptein Bukkeskinn som var sjef og ikke jeg, forteller en smilende ordfører.

Som vanlig var det Turid Sivertsen Davis som var kaptein Bukkeskinn og fjolsene var May Tove Sivertsen og Lise Elvelund Springborn. Fjolsene har også skrevet skuespillet. Lensmannen ble spilt av Eivind Davis.

Det var et titalls boder, hvor man kunne få kjøpt alt fra toalettartikler til lefser. Jeanita Berg solgte sammen med sin svigermor Oddny Simonsen er rekke hjemmestrikka artikler til fornøyde kunder.

Det var selvfølgelig også hoppeslott med sklie.

Paintball

Midt–Troms Paintballklubb fra Rossfjord hadde sin egen avdeling hvor du kunne få skyte på levende blinker. Det var klubbens medlemmer som stilte opp og både ropte og skreik når unge skyttere traff dem med en fargeklatt.

Mat og drikke var det selvfølgelig også, fra hel middag til nystekte sveler.

Lotteri

Lotterier av forskjellig slag kunne man også delta på. Blant annet så kunne man få kjøpe et lodd i et flaskelotteri, hvor tomflasker med et loddnummer i ville bli sluppet ut i Bjorelva og den første som ble fanga opp ville få en premie på 5.000 kroner.

Det var mye man kunne kose seg med på årets Bjorelvnesdagan, men temperaturen la nok en dempe på oppmøtet.

Ordfører Geir Inge Sivertsen og lensmannen kommer for å berge Lenvik skatten. Foto: Birger Caspersen
Ordfører Sivertsen har fanga kaptein Bukkeskinn. Foto: Birger Caspersen
Trine Olsen skyter malingsklatter på Håvard Killi. Foto: Birger Caspersen