FINNSNES: Det var enormt med mennesker som fant veien til Finnsnes lensmannskontor lørdag da ”Politiets dag” ble markert. Nøyaktig hvor mange som stimlet til arrangementet er vanskelig å si, men det kan nok trygt sies at det aldri tidligere har vært så folksomt i lokalet.

Folkebladet-TV: Se hvordan politiet har det

Og lovens lange arm sørget godt for sine gjester. Besøket fikk påfyll av boller, juice, kaffe og kjærlighet på pinne før en skikkelig rundtur i politiets omfangsrike stasjon tok til.

– Vi synes det er kjempetrivelig å få besøk, og artig at så mange har kommet hit til oss, sa politioverbetjent Lena Ronesen.

Bedre kjent

”Politiets dag” ble arrangert 30 steder i Norge, men dette er første gangen at Finnsnes lensmannskontor har deltatt.

– Hvorfor har dere en slik dag?

– Det er jo for at folk skal få se hvordan vi har det, og så er det fint for hele familien å kunne komme og gjøre noe sammen her hos oss – politibiler og sirener er jo noe som engasjerer de fleste.

Ungene fikk prøvd seg på mange spennende ting som fingeravtrykktaking og håndjern. De fikk også sett på utstyret og kjøretøyene til politiet.

– Hvordan er tilbakemeldingene fra de små?

– De synes det er veldig kjekt her, og mange har gledet seg mye til å se på politibilene. Cellene er litt skumle, så det er ikke alle som har hatt lyst til å gå inn der og se, fortalte Ronesen med et smil.

Politi i emning

Og man skal ikke se bort fra at arrangementet kan ha bidratt til økt rekruttering til yrket i fremtiden. I alle fall var det flere som Folkebladet pratet med som ivrig nikket på spørsmålet om politiyrket kunne friste.

En mulig kommende politibetjent er Sofie på ni år.

– Det er veldig fint å være på besøk her. Jeg har prøvd å sitte i bilene, og sett på alt politiet har her inne – fengselet og sånt, fortalte hun.

Gad William Sletten Angell syntes det var voldsomt stas å sjekke ut politibilene, men måtte innrømme at han skvatt når sirenen kom på. Gutten, som kunne fortelle at han veldig snart er fem år, har ei klar formening om hva som er politiets oppgave.

– De setter tyvene i fengsel, forklarte han til Folkebladet.

Gad William Sletten Angell likte det han så. Foto: Maria Holm Simonsen
Jarle Evertsen viste hvordan man tar fingeravtrykk. Foto: Maria Holm Simonsen
Det var en kjempekø av folk som ønsket å besøke Finnsnes lensmannskontor. Foto: Maria Holm Simonsen
Lena Ronesen viste frem arresten, og de som ville det fikk sågar teste ut hvordan det er å bli låst inn på cella. Foto: Maria Holm Simonsen