BARDUFOSS: Tabuprisen er en hederspris som tildeles av styret i Rådet for psykisk helse. I TV-serien deltar åtte unge voksne i gruppeterapi og gir seerne et innblikk i hvordan de lever med sine utfordringer og hvordan de arbeider med seg selv og i samarbeid med terapauten.

Venner for livet

For Fredrik Stangnes fra Bardufoss ble deltakelsen i programmet en god opplevelse.

– Det var en veldig merkelig, men veldig bra opplevelse. Jeg visste ikke at det kom til å bli så stort som det ble, så jeg tror ikke jeg tenkte så mye over det der og da. Det var det på en måte mer som en terapitime sammen med andre mennesker. Men ja, herregud. Det har vært en utrolig bra opplevelse, forteller Stangnes.

Videre sier Stangnes at han oppnådde god kontakt med de andre deltakerne i serien.

– Du får en helt unik kontakt når alle deler så mye personlig ting om seg selv. Jeg har fått meg venner for livet der.

Til hjelp

Stangnes sier serien allerede har hatt en effekt i befolkningen og at flere tør å søke om hjelp.

– De har en hjelpetelefon som de som sliter med psykiske lidelser kan ringe til. Antall telefoner dit hadde steget med 17 prosent. Det er flere som tør å ringe dit og tør å søke etter hjelp etter å ha sett programmet. Vi prøver å vise at man må tørre å åpne seg og snakke om ting. Jeg tror mange ser at de er ikke alene og at det faktisk er flere som har det akkurat på samme måte. Det er veldig viktig å belyse nettopp det, forteller han.

Tilbakemeldingene fra folk har heller ikke latt vente på seg etter deltakelsen i serien.

– Jeg har fått helt utrolig mange tilbakemeldinger. Det går mest i at det var veldig tøft gjort og at de håper det går bra med meg nå.

Nye låter

Å få tildelt Tabuprisen setter Stangnes utrolig stor pris på.

– Det var veldig artig. Det er en stor ære å få en sånn pris. Da er vi jo i selskap med Kjell Magne Bondevik blant annet som har fått den samme prisen. Jeg synes det er veldig stort, sier han.

Stangnes er artist og medlem i gruppa Rap4mation som tidligere har deltatt i Norske Talenter. Gruppa har flere planer for tiden fremover.

– Vi har noen nye låter som kommer, men først skal vi utenlands og spille inn musikkvideo. Det er litt sånn hemmelig enda, så mer enn det kan jeg ikke si, forteller Stangnes.