Høsten 1989 kom meldinga om at torskebestanden var i krise. Det førte til at myndighetene satte i verk knallharde reguleringer.

For kystbefolkninga ble dette ei tung tid. Uten inntekt fra havet fryktet folk for å miste både hus og heim og båter, noe mange da også gjorde. På Nord-Senja tok fiskarhøvdingen Einar Johansen initiativet til en gudstjeneste på huset til ungdomslaget «Havdur» i Botnhamn for å be for kysten. Sogneprest i Lenvik og prost i Senja, Jens Boge, forrettet.

Også fra naboværene kom det folk til gudstjenesten for å søke trøst i Guds ord. – Jeg husker at det ble satt pris på at vi hadde denne gudstjenesten, at vi tenkte på dem som høster av naturen og som nå ble rammet så hardt, forteller Jens Boge. Han er i dag 71 år, pensjonist og bosatt i Tromsø.

En takk til Boge og Kjetil Renland for opplysninger om bildet. Foto og tekst: Vidar Bjørkli

BØNN FOR KYSTEN: Høsten 1989 kom meldinga om at torskebestanden var i krise. Det førte til at myndighetene satte i verk knallharde reguleringer. For kystbefolkninga ble dette ei tung tid. Uten inntekt fra havet fryktet folk for å miste både hus og heim og båter, noe mange da også gjorde. På Nord-Senja tok fiskarhøvdingen Einar Johansen initiativet til en gudstjeneste på huset til ungdomslaget «Havdur» i Botnhamn for å be for kysten. Sogneprest i Lenvik og prost i Senja, Jens Boge, forrettet. Oså fra naboværene kom det folk til gudstjenesten for å søke trøst i Guds ord. – Jeg husker at det ble satt pris på at vi hadde denne gudstjenesten, at vi tenkte på dem som høster av naturen og som nå ble rammet så hardt, forteller Jens Boge. Han er i dag 71 år, pensjonist og bosatt i Tromsø. En takk til Boge og Kjetil Renland for opplysninger om bildet. Foto og tekst: Vidar Bjørkli