FINNSNES/OSLO: Rasmus Sørensen Løvseth har i lang tid vært sett på som et av de største talentene i FIL.

Spilletiden i 2. divisjon har imidlertid vært laber. Totalt har han fått 25 minutter med A-lagsfotball i sin FIL-karriere. Alle kom i løpet av tre innhopp i 2015. I 2016 har det blitt 14 minutter på 17-åringen - da han kom inn som innbytter i cupkampen mot Salangen 13. april.

– Jeg signerte nettopp de siste papirene for Ullern. Jeg forestiller meg å få spilletid i 2. divisjon. Derfor flytter jeg fra Finnsnes, sier Sørensen Løvseth.

– Må bruke tilbudet

Han mener det er vanskelig å spille seg inn på laget når a-laget er Tromsø-basert, og presiserer at dette er hovedgrunnen til at han skifter beite til FILs avdelingskollega Ullern.

– Hovedårsaken til at jeg flytter er for å få trene med en 2. divisjonsgruppe for å utvikle meg best mulig, sier Sørensen Løvseth, som debuterer for sin nye klubb Ullern med juniorkamp torsdag.

FIL-trener Bjørn Johansen mener imidlertid de har lagt alt til rette for at Løvseth og andre juniorer skal få trene sammen klubbens beste spillere i Tromsø.

– At han kunne vært med oftere og trent med oss og matchet seg mer er det ingen tvil om. Så får vi finne ut hvorfor han ikke har vært det. Det har ikke vært mangel på tilbud, for å si det forsiktig, sier «Bummen» og fortsetter:

– Av og til må fotballspillere vise mer sult og bruke det tilbudet som ligger der. Det føler jeg ikke er tilfellet med Rasmus.

Løvseths siste kamp for Finnsnes ble i 6-3 seieren over Stakkevollan i 4. divisjon. Da tok han farvel med de grønnkledde med å score hele fire mål.

Savner flere sjanser

Junioren føler han burde ha fått sjansen oftere i 2. divisjon.

– Jeg har følt det slik. Jeg har ikke mulighet til å dra til Tromsø hver uke for å trene. Prestasjonene i 4. divisjon synes jeg burde gitt flere sjanser på a-laget.

Manglende spilletid i 2. divisjon er én av årsakene til at Finnsnes-talentet forlater klubben. Det var nytt for Bjørn Johansen.

– Det var nytt for meg. Det har ikke nådd mine ører. At han skulle flytte til Oslo hørte jeg så tidlig som i februar, sier Johansen, som mener Finnsnes har mistet et stort fotballtalent.

– Det er beklagelig. Han er et av de største talentene de seneste årene som har dukket opp og var en av som var god i de treningskampene han fikk i vinter.

Klar for 2. divisjon

Trener for Finnsnes 2, Steve Hansen, mener det Løvseth har levert for andrelaget har vært klasse.

– Slik jeg ser det kan han glatt spille på høyere nivå i 2. divisjon. Sett bort fra topplagene FIL og TUIL vil han spille greit på et 2. divisjonslag, sier Hansen og utdyper:

– I TUIL og FIL er det kamp om plassen og man ser hvilke folk de har på benken. Nåløyet er trangt.

Sørensen Løvseth skal i første omgang spille for Ullern ut sesongen.

– I første omgang blir det ut sesongen for å hvordan det er her. Så har jeg som mål å få spille mest mulig i 2. divisjon. Jeg må komme meg til rette i Oslo.

17-åringen startet i høst på andreåret på videregående skole. Om han fullfører skolen i Oslo vet han ikke.

– Det får vi se. Jeg må trives her. Jeg drar i hvert fall ikke tilbake til Finnsnes.

PS: Søndag 18. september kommer Ullern på besøk til Finnsnes stadion.