FINNSNES: – Jeg var skolelei og visste ikke hvilken retning jeg skulle satse på, forteller Ketil Johansen om starten på arbeidslivet.

Året var 1993. I stedet for skole ble det jobb som bilklargjører hos det som da het Bilco. Johansen, som var 18 år gammel, ble ansatt av disponent Raymond Harland.

– Og jeg ble værende, forteller Johansen.

I 1997 - det samme året som Raymond Harland og Willy Enevoldsen forlot Bilco for å etablere Bilsenteret - gikk Johansen over i en bilselgerjobb. De som hadde vært kolleger ble konkurrenter.

Samlet igjen

I løpet av årene steg Johansen gradene, først til salgssjef, men senere til daglig leder av Bil i Nords avdeling (red.anm. Bilco skiftet navn til Bil i Nord) på Finnsnes.

– Selv om vi har vært konkurrenter i bilbransjen, så har jeg, Raymond og Willy alltid vært gode kompiser. For ti år siden sa Raymond til meg at dersom jeg noen gang skulle ønske å gjøre noe annet, så ønsket han en prat med meg før jeg tok et valg i andre retninger, forteller Johansen.

På vårparten begynte han å drodle med ideen om å gjøre noe annet. En uformell prat med Harland ble foranledninga til at Johansen ble Bilsenterets nye salgs- og markedssjef.

– Det er litt spesielt først å bli ansatt av Raymond som 18-åring, og så på nytt 23 år senere i samme bransje, smiler Johansen.

Godt team på plass

Med Johansen på plass i salgs- og markedsteamet sammen med Jørn-Inge Enevoldsen, satser Raymond Harland på å få litt mer tid fremover til å ta seg av de administrative oppgavene hos Bilsenteret.

– Bilbransjen er en bransje som endrer seg veldig fort, og for å henge med må man ha kompetanse i hus, samt være villige til å utvikle seg, poengterer Harland, som understreker at Johansen sånn sett er et godt bidrag til teamet ved Bilsenteret.

Johansen, som er inne i sin andre uke i nyjobben, gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg kjente karene her godt fra før, og hadde egentlig et godt innsyn i hva jeg gikk til. I løpet av den korte tida jeg har vært her har jeg sett at ting er som jeg trodde og håpet, så jeg gleder meg veldig mye til å ta del i teamet her og ta fatt på nye oppgaver, smiler Johansen.

Willy Enevoldsen (fra venstre), Jørn-Inge Olsen, Ketil Johansen og Raymond Harland hos Bilsenteret. Foto: Maria Holm Simonsen