FINNSNES: Politiet opplyser at mannen vil bli anmeldt og avhørt for forholdet. Dette er første gang politiet på Finnsnes anholder noen for kjøp av seksuelle tjenester.

Sexannonser

Politioverbetjent Steingrim Ovesen ved Finnsnes Lensmannskontor vil ikke kommentere den aktuelle saken, men sier de følger med i miljøet.

Det skjer på kjente sider og vi spaner litt og bruker ressurser for å finne ut hvor de er ved gitte tidpunkt, forteller Ovesen.

Strafferammen for kjøp av seksuelle tjenester er bøter eller fengsel inntil 6 måneder. Dersom den seksuelle omgangen eller handlingen skjedde på en særlig krenkende måte, uten at forholdet straffes etter andre bestemmelser, er straffen fengsel inntil 1 år.

– Det er en del prostituterte som benytter seg av internett for å annonsere. Noen faller for det og tar kontakt via nettet. Det er ulovlig om folk benytter seg av sånne tjenester, fastslår politioverbetjenten.

Ikke dagligdags

Hos hotellene på Finnsnes ser de ikke på kjøp og salg av sex som et stort problem, og de er ikke særlig plaget av prostituerte som bruker hotellene til å selge seksuelle tjenester.

– Vi er ikke plaget med det, men vi er selvfølgelig glad for at politiet passer på. Sånn skal jo ikke skje, sier daglig leder på Finnsnes hotell, Karin Grønvoll.

Selv om slike hendelser ikke er dagligdagse følger hotellene med. Det er likevel ikke mulig å holde styr på alt gjestene bedriver bak låste dører.

– Det er klart vi følger med, men det er vanskelig. Man skal være hundre prosent sikker når det er slike tilfeller. Vi kan jo ikke gå inn på rommet til folk heller, sier Grønvoll.

Dersom det blir oppdaget omreisende prostituerte i Tromsø kan Finnsnes hotell få tips derfra slik at de kan være ekstra på vakt.

– Men de har ikke kommet hit de vi har fått tips om, sier Grønvoll.

Kan bli avvist

Hos Senja hotell er det sjelden de opplever at gjestene driver, eller ønsker å bedrive, ulovlige aktiviteter. De er likevel klar over og oppmerksomme på at slikt kan forekomme.

– Det er en gang sånn at hotellene velger sine gjester selv og vi har i hvertfall ved to tilfeller avvist gjester ved innsjekking. Vi er obs på det og har en viss oversikt over folk som bor her og ønsker å bo her. Når det er litt tvil så tar vi alltid en liten runde, hvor jeg er involvert, stiller med kontrollspørsmål og gjør noen forskjellige vurderinger. Ikke nødvendigvis i forbindelse med kjøpt og salg av sex, men også andre situasjoner der det er litt tvil fra resepsjonistens side, sier Frank Otto Berntsen, daglig leder på Senja hotell.

Hotellet har kun sett seg nødt til å avvise gjester to ganger de siste tre til fem årene. Sist gang var for omtrent et år siden.

– De som var her da, det var to stykker, ble veldig rasende, spilte uskyldig og skjønte ingenting. Men de forsvant når vi tok et par kontrollspørsmål og begynte å følge litt opp. Siden har ingen sett dem, forteller Berntsen.

Politioverbetjent Steingrim Ovesen.