SENJAHOPEN: – Det er en vakker tur. Jeg kombinerte en fin tur og trening. Jeg er glad i å pushe meg selv, og se hva jeg klarer. Det er en grei utfordring å gi seg selv, sier Markus Bjørkli Jansen.

Alene på tur

Onsdag forrige uke la han på vei mot Lystvatnet fra Olaheimen. 70 kilometer og 48 timer senere var han i mål.

– Hadde du det travelt på tur over øya med tanke på tiden du brukte?

– Hehe, neida. Jeg kunne nok brukt både lengre og kortere tid, men jeg ville få den unnagjort og tok to overnattiger, smiler han.

21-åringen gikk for første gang Senja på langs i fjor. Han gikk da sammen med en annen og hadde målgang ved Olaheimen.

– Hovedforskjellen på å gå sammen med noen og alene er friheten til å gå i sitt eget tempo, ta pauser og velge overnattingsteder. Og selv om det var fint å gå alene, merker man hvovr trivelig det er å ha noen å prate med og ta pauser med når det er kaldt og vått.

For med 48 timer på tur fikk han et variert vær.

– Den første og siste dagen var det skikkelig kjipt vær med regn, tjukk tåke og vind. Heldigvis er løypa godt merket hele veien, så da er det bare å gå, sier Jansen.

God følelse

Jansen, som er oppvokst i Senjahopen, har alltid vært glad i naturen. At han har Senjafjellene som nærmeste nabo er for han en invitasjon til fine turopplevelser.

– Der en en god følelse av å være på tur. Jeg føler meg heldig som får bo på Senja, med denne naturen, og da tenker jeg at den skal utnyttes.

Jansen som nylig kom hjem fra en ”Jorda-rundt-reise” svarer på spørsmål om opplevelsene kan sammenliknes, at det er umulig.

– Det er så forskjellig. Jeg har sett alt fra ørken i Afrika, regnskog i Sør-Amerika til storby i USA. De stedene og naturen hjemme er fint på hver sin måte, men det å reise og oppleve nye steder en god følelse. Når det er sagt er senjanaturen i verdenklasse, og da spesielt er Nord-Senja spektakulært.

Jansen rakk å vise bilder til sine nye venner han møtte verden over. I likhet med han selv møtte han på fasinasjon for naturen.

– Jeg passet på å vise litt bilder hjemmefra, og la inn litt skryt også. Jeg er en ordentlig patriot, og Senja er unikt, det er det.

Senja byr på mektig natur, og er ifølge den bereiste turgåeren i verdensklasse.