FINNSNES: Det opplyser daglig leder i UKM Arctic Troms, Odd-Halvdan Jakobsen.

– How To Kiss a Frog skal delta i en stor, internasjonal ungdomsfestival i Skottland som heter Aberdeen International Youth Festival. Her er det ungdommer fra veldig mange land som deltar, forklarer Jakobsen.

– Er dette en gjenvisitt etter det skotske besøket under UKM-festivalen?

– På sett og vis kan man si det. Jentene i How To Kiss a Frog skal blant annet samarbeide og opptre sammen med en skotsk jentetrio som var en del av den skotske delegasjonen som var på Finnsnes under UKM-festivalen. Tidligere har fiolinensemblet Drifa representert UKM Arctic i den samme festivalen i Skottland.

Serverte rykende fersk låt - se musikkvideo her.

Sjelden vare

– Hvorfor ble How To Kiss a Frog valgt ut denne gangen?

– Blant annet fordi den består av noen dyktige jenter som også er i stand til å skrive egne låter. Men også fordi en jentegruppe som dette er ganske sjeldent. De vil representere både oss og Norge på en ypperlig måte.

– Hvilken verdi har en slik tur for gruppa?

– Flere, men den største gevinsten ligger faktisk i forberedelsene de gjør. I likhet med unge fotballspillere som skal delta i en turnering intensiverer også våre jenter øvingen foran en slik tur for å være best mulig når de opptrer på festivalen i Skottland. Så er det jo selve opplevelsen og utbyggingen av nettverk en slik tur gir.

Slipper video

– Når reiser de til Skottland?

– Allerede nå på søndag. De skal tilbringe omtrent en uke i Aberdeen. Deres mentor Dag Erik Pedersen vil også være med, men også flere voksenpersoner.

How To Kiss a Frog er også aktuell med en nyinnspilt video, som skal slippes med det første.

– Stein-Erik Simonsen har produsert en video av vår låt «Din», som vi tror kommer til å bli ganske bra, forteller Marie Bråthen i How To Kiss a Frog.

– Hvor er denne videoen spilt inn?

– På den flotte stranden i Aglapsvik, det er jo både en ganske spesiell plass, og kanskje den fineste stranden vi har i vårt område.

Selv gleder jentene seg til å reise til Skottland.

– Det blir vår største opplevelse hittil og skulle delta på en så stor ungdomsfestival med deltakere fra mange land, sier Marie Bråthen.