FINNSNES: Etter tilsynet på Finnsnes Handelspark 10. mars i år, er det fortsatt uenighet mellom handelsparken og Arbeidstilsynet.

Grunnleggende

Fire av elleve punkter har blitt rettet opp i, men noen grunnleggende punkter gjenstår fortsatt.

– Nei, det er ikke vanlig at nye bygg mangler slike grunnleggende ting. Nå har vi gitt et varsel om tvangsmulkt, så utleier har frem til utgangen av september på å rette opp punktene. Da vil det bli dagsbøter, om de ikke søker om utsettelse. Dette vil være forståelig i forhold til en byggeprosess på eksempelvis handicaptoaletter, sier Oddrun Nordli, seniorinspektør i Arbeidstilsynet.

Uenig

Det er dermed noe tid igjen for Concilia Retail Property som står som eiere av Finnsnes handelspark. Men da må de bli enige med tilsynet på de resterende syn punktene.

– De er kanskje ikke enig med oss på alle punkter og det er årsaken til at saken ikke er lukket, forteller Nordli.

Det som peker seg ut i rapporten er at det mangler et handicap-toalett tilgjengelig for ansatte hos alle leietakere. Det er også to leietakere som mangler garderober og de øvrige mangler adskilte garderober. Videre er det fortsatt uenighet om hvordan varemottakene er lagt opp til handelsparken.

– Problemet er at noen har opplevd å få bot når de har rygget seg bak til varemottaket over fortauet. Også i forhold til Kiwi sitt varemottak, der de med de lengste trailerne ville ha problemer med å komme til siden det er blitt etablert parkeringsplasser på den siden. Denne var ikke tegnet inn i utgangspunktet, sier Nordli.

Christian Tran, kontaktperson Finnsnes handelspark, er på ferie og ønsker ikke å komme med nye kommentarer til tilsynet og henviser det det som ble sagt sist gang.

– Det er vanlig i nye byggeprosjekter at det vil forekomme noe avvik i forhold til arbeidstilsynets miljøkrav og vi er i en prosess med utbedring på dette området, sa Tran til Folkebladet i mai.