TENNEVOLL: - Dette er mye verre enn jeg forestilte meg, sier rådmann Erling Hanssen da han befarer hærverket på den nye skolen på 700 kvadratmeter, med en prislapp på 25 millioner kroner. Han hadde gledet seg til åpningen ved skolestart i august.

Knust

- Se her, sier han og viser fram nye og moderne armaturer som er knust og der bare ledningsstumpene henger ut.

HÆRVERK Skolen til 25 millioner kroner må repareres før den kan tas i bruk. Rådmann Erling Hanssen på befaring med f.v. avdelingsleder Andreas Simonsen og t.h. teknisk sjef Albert Pedersen.

Gelendret som er til for bevegelseshemmede er revet av veggen, andre brekt av og takrenne-nedløp har noen brukt stor flid på å slå inn. Til og med kledningen har blitt revet av og benker er knust.

– Noen har vært oppå taket og brekt ned takpanner over store deler av taket, påpeker avdelingsleder Andreas Simonsen hoderystende.

U-base ramponert

Verre er det at ungdomsbasen i kjelleren på nyskolen har blitt gjenstand for omfattende hærverk. Alle vinduer er smadret, glass ligger overalt på golvet innvendig, bord og stoler samt en datamaskin er knust slik at delene ligger strødd. Uvedkommende har også vært inne på et lager og herjet.

NYLIG Antagelig har gelendrene og armaturen på veggen blitt ødelagt i løpet av siste døgnet.

- Det er for jævlig, sier rådmannen og skuer ut over det som skulle vært en flunkende ny skole, men som nå må gjennom en renovering før den tas i bruk.

- Skolen skal vi vel få reparert slik at den kan tas i bruk ved oppstarten, men verre er det med ungdomsbasen. Vi har ikke penger til å renovere den. Det blir opp til politikerne hva som skal skje i fortsettelsen. Nøkler til å bruke den er delt ut til ungdomsrådet og er tillitsbasert. Disse vil nå bli inndratte og ungdomsbasen kan ikke gjenåpnes som planlagt.

Anmeldt

- Vi må få satt en stopper for dette, sier han videre og forteller at hærverket er anmeldt til politiet, og at det følges ekstra godt med på hva som nå skjer på skolen.

SKADER - Se her, sier rådmannen og viser fram nye og moderne armaturer som er knust.

Rådgiver Simonsen mener ramponeringen også har foregått etter at det ble oppdaget 20. juli. Bare siden i går da han var innom og så på skadene har ytterlige lysarmaturer og et rekkverk blitt knust. Samtidig forsøker kommunes folk å følge med på hva som skjer på skolen om natta.

Skal stoppes

- Poenget vårt med å gå ut til pressen med saken, er å få stoppet hærverket. Hvis noen har informasjon om aktiviteter rundt skolen, gjerne seint på kvelden eller om natta, vil vi at de kommer til oss eller politiet med dette. I utgangspunktet snakker vi om inntil et fem-sifferet beløp for skadene som vi vil kreve erstatning for, sier en harm og fortvilet rådmann.

– Hvis det er snakk om mindreårige, vil det gå melding til barnevernet opplyser han.

Han oppfordrer foreldre til å ta en prat med ungene sine.