FINNSNES: Arkhangelsk kammerorkester skal gjøre konserten ekstra magisk. Tonene fra senjaartisten og det russiske kammerorkesteret skal fylle Kulturhuset på Finnsnes 11. november.

– Jeg har vært utrolig utålmodig med å få det her kjent, det er så stort. Det har ikke vært annonsert en eneste konsert i Nord-Norge før nå. Samtidig har det allerede vært annonsert konserter i ni forskjellige land. Jeg gleder meg vilt til Finnsnes, forteller han innpust og utpust.

KOMMER Arkhangelsk kammerorkester skal opptre med Moddi.

Artisten med døpenavn Pål Knutsen, slipper sin nye plate 16. september. Plata tar for seg 12 sanger som er eller har vært sensurert i sine hjemland.

– Sangene er ganske så bearbeide. De som har hørt musikken min før, vil kjenne igjen stilen.

500 konserter

Det er tre album, en spellemannspris og 500 konserter siden sist Moddi spillte på Finnsnes. Forrige konsert på Finnsnes var i 2010 i forbindelse med debutplata, Floriography.

– Det blir ekstra stas å opptre på Finnsnes igjen. At jeg har med Arkhangelsk kammerorkester, gjør denne konserten til en del av en liten drømmeturne. Kammerorkesteret, med sine 14 strykere, er det beste strykeorkesteret nord for polarsirkelen. Vi blir til sammen 22 mann på scenen. Finnsnes er en av fem stopp vi gjør med kammerorkesteret.

Nervøs

– Tror du det blir noe problem å fylle Kulturhuset?

KRIBLER Moddi mener det er helt speisielt å opptre på hjemmebane, særlig når det er så lenge siden sist.

– Oi, nå ble jeg litt nervøs for å svare. Jeg tror ikke det blir et problem å få fylt Kulturhuset. Det er såpass lenge siden sist jeg har spilt på Finnsnes. Jeg var på Kråkeslott juni og spilte en konsert der, men jeg har ikkke spilt på Finnsnes siden 2010. Ikke siden debutalbum i 2010. I fjor hadde jeg konserter fra Svalbard i nord til Chile i sør, men ikke på Finnsnes.

Som på plata

Plata han slipper i høst er spilt inn med strykere.

– Dette er en av konsertene hvor plata blir fremført som den er spilt inn. Jeg skal spille noen konserter sørpå med Trondheimssolistene, som var med på platainnspillinga, før jeg kommer rett opp hit. Vi har da dag på å øve. Det blir en litt annen type produksjon enn hva jeg er vant til. Med 30 stykkere blir det ikke særlig tid til å øve, forteller Knutsen.

Samarbeidet med Arkhangelsk kammerorkester kom til gjennom Arvid Hanssen-festivalen.

– Det er utrolig artig at de har fått dette til.