FJELLANDSBYEN: - Det som er litt artig i år da med rallycross-føreren Fredrik Tiger, det er jo at han kommer med en bil som aldri før har vært presentert på bane tidligere i Nord-Norge, det er første gang i historien. Det er jo en bil i samme klassen som det for eksempel Petter Solberg kjører, sier Jan Helge Nilssen, leder for bakkeløpet.

Bilen er av det kraftige slaget og kan by på en svært severdig seeropplevelse opp bakkene i fjellandsbyen.

- Det er en bil med firehjulstrekk, 550 hestekrefter, det spruter og det ryker og det smeller av den bilen og den turboen. Det kommer til å bli fantastisk. Jeg kan bare høre for meg den lyden det blir når han kjører gjennom tunnelen her nede. Det kommer til å bli helt vanvittig bra, sier en entusiastisk Nilssen.

Profilert

Innen motorsport-miljøet er svenske Fredrik Tiger en meget profilert person.

– Han er en veldig profilert person i motorsport-sammenheng. Når vi har vært i Sverige og kjørt løp i seks år nå, så flokker folk seg rundt han og han er, hva skal jeg si, en veldig imøtekommende og populær person. Han har tre SM-gull i rallycross og to på is. Så han er en publikumsfavoritt, forteller Nilssen.

For å sette det i perspektiv trekker han frem Marit Bjørgen som en person å sammenligne han med.

- Det er for å sette det litt i perspektiv. At hvis folk tenker som så at ”hvem er Fredrik Tiger?”, det er jo ikke alle som vet hvem han er, og det skjønner jo godt for de som ikke er interessert. Men hvis du sammenligner statusen hans, så vil det være som å få Marit Bjørgen til et skisport-stevne. Det er stort altså, mener han.

Han tror at med en slik profil kan være med å dra lasset i riktig retning for bakkeløpet, som i år arrangeres for femte gang etter oppstarten i 2012.

- Jeg tror det kan være med på å dra oss dit som vi ønsker å komme.

- Ja, for du tror dette vil være med på å øke interessen både blant deltakere og publikum?

- Ja, absolutt. Det ser jeg jo bare på den videoen som vi la ut. Vi hadde et intervju med han som vi ordnet til her på fredagskvelden. Det er vel et sted mellom 26- og 27.000 mennekser som har sett den nå og den har vel vært delt opp mot hundre ganger, så.

Tidligere år har det brukt å vært med mellom 20 og 30 kjørere under bakkeløpet.

Spektakulært

Lederen for bakkeløpet mener at dette løpet er det mest spektakulære i Norge. Den 3,4 kilometer lange løypa byr på bratte motbakker, mange knappe svinger og en spektakulær natur.

- Den er 3,4 kilometer og den er 270 høydemeter. Så det går rimelig oppover, og derfor kan vi kalle dette for ”Norges råeste bakkeløp”, for det er det faktisk. Så dette her er ganske unikt altså, i Norges-sammenheng.

I tillegg til en profilert kjører, får man også en kjent speaker oppover til løpet.

- Per-Kristian Håveødegaard kommer, og han er jo en veldig kjent speaker i motorsport-miljøet. Han ringte meg for en måned siden og lurte på han fikk være speaker på dette løpet her. Så det var han som tok kontakt med oss.

– Jeg kjenner han ikke selv, men jeg har sett hva han holder på med, så det tror jeg blir veldig bra. Det viser jo at bakkeløpet i Målselv Fjellandsby er noe som folk nå kjenner mer til. Jeg synes det er kjempeartig at man kan få til det i en liten bygd som dette, og det er jo meget god reklame både for fjellandsbyen og Målselv, mener Nilssen.