SETERMOEN: – Det har vært virkelig strålende. Vi har hatt mange hyggelige og fornøyde gjester, noe gjesteboka gjenspeiler. Den kunne nesten vært trykt på forsida av avisene, forteller Patricia Sørensen, som er på eiersiden på det familieeide hotellet.

Belegget til hotellet har vært bra.

– Vi skal ikke klage på det. I enkelte perioder har vi dessverre vært hatt helt fullt. Vi ønsker jo ikke å si nei til gjester, forteller hun.

FOLKEBLADET-TV: Går mot ny rekordsesong

Godt og blanda

På gjestelista har de hatt godt og blanda av folk fra både nært og fjernt.

– Gjestene kommer alle steder fra. Det er alt fra Lofoten, til folk fra Tyskland, Sveits, Danmark, England og Australia. Vi har både enkeltreisende, og en del bussgrupper. Som regel skal de enten til nord eller sør. Vi har også flere langtidsboende, som sier hotellet nesten er som et hjem for dem.

Årets sesong har vært god, sammenligna med tidligere år.

– Det må være bedre i år enn i fjor. Jeg tror det henger sammen med at verden er så urolig. Vi bor i et rolig hjørne av verden, og folk tenker hvor det er trygt å fare. Jeg kan ikke dokumentere dette, men jeg kan tenke meg det er den ene årsaken.

Kommer tilbake

Bardu Hotell nyter godt av en lojal mengde busselskaper, som kommer tilbake år etter år.

– Flere av bussgruppene som kommer til oss har allerede booka hos oss for neste år. Det har vært slik i flere år. Guidene blir nesten som familiemedlemmer. Vi dobbeltbooker aldri, selv om vi har fullt. Hotellet sier alltid ja til de første, selv om noen prøver å by over etter. Da setter vi heller folk opp på venteliste. Jeg tror tillitten vi har bygd opp er veldig verdifull.

Familiebedrift

Hotellet er en familiebedrift, som har vært drifta i tre generasjoner.

– Vi ønsker at gjestene skal føle seg som hjemme. De skryter av god mat og service, og at vi har en fin atmosfære på hotellet, selv om det begynner å bli litt nedslitt. Her begynner det også å skje ting Vi har fått tilbakemeldinger fra busselskapene at vi er rangert på topp, over mange av de store hotellene. Det er vi veldig stolt over. Samtidig betyr det ikke at vi kan slappe av.

Godt fiske gir godt besøk

Godt laksefiske er med på å gi Elvenes Camping gode besøkstall.

Campingplassen har 30 plasser for forbipasserende, tillegg til 40-50 faste plasser.

– Vi har hatt veldig godt belegg i sommer. Sånn som i helga var det 95 prosent fullt. Periodevis har det vært helt fullt her. Når godværet kommer, kommer folkene. I sommer har det vært 60-70 prosent fullt. Det er vel som det har brukt å være, eller kanskje litt bedre, forteller daglig leder, Tor-Arne Cruickshank.

De fleste gjestene er laksefiskere.

– Alt regnet i juni og juli har gitt godt fiske. Det trekker til seg folk. Nå håper vi på godt vær fremover, så vi kan få enda mer folk i siste halvdel av sesongen. Vi har åpent til 15. september, men da er det slutt, siden laksefisket er over. Vi har også åpna 40 bobilplasser i Sjøvegan, men disse må innarbeides litt mer.

Tor-Arne Cruickshank er fornøyd med besøkstallene så langt i år.