Endelig helg!

Navn: Arild Braathen

Alder: 63 år

Bosted: Målsnes

Yrke: Regionleder i Region Nord i Redningsselskapet

Hobbyer: Friluftsliv i form av å gå i skogen og fjellet eller være i båt og fiske på sjøen. Aktuell: Med konserten «Sanger fra Havet» under Sommerdagan på Målsnes i helga, som er et bestillingsverk levert av UKM Arctic Troms i forbindelse med at Redningsselskapet er 125 år i år.

+ + + + + + +

Har du noen planer for helga som kommer?

– Det kan man vel si, da skal jeg være Redningsselskapet representant i det maritime opplegget og jubileumskonserten under Sommardagan på Målsnes. Ellers er jeg en av dugnadsgjengen på arrangementet. Det er en fin gjeng å jobbe sammen med, så det er bare en glede å være med på det.

Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det var den flotte konserten med UKM-gjengen i Harstad og en annen konsert som het «Tampen Brenner». Begge konsertene ble arrangert samme dag, og var utrolig berikende å få med seg.

Hvem er ditt store forbilde?

– Min bestemor, som bodde på Målsnes. Hun var et hjertegodt menneske som ikke én eneste gang i sitt liv sa noe ondt om andre mennesker. Hun var også personlig kristen, men praktiserte kristendommen som den skal praktiseres.

Hva liker du best i Midt-Troms?

– Naturen og menneskene som bor her. I forbindelse med jobben jeg har i Redningsselskapet har jeg besøkt alle de små stedene i regionen. Jeg blir hver gang imponert av hvordan mennesker som bor på slike steder bryr seg om lokalsamfunnet og gjør sitt beste for at alle skal ha det best mulig der.

Hva mangler i Midt-Troms?

– Det mangler en akseptabel veistandard til små, men livskraftige samfunn som for eksempel Målsnes.

Hva leser du og ser på TV?

– Jeg er avisoman og leser vel stort sett det som er av lokalaviser i Nord-Norge. På TV går det mest i nyhetersprogrammer som «Dagsrevyen». Når det gjelder sport så foretrekker jeg å se mitt favorittlag Finnsnes IL live.

Hva synes du om Folkebladet?

– Folkebladet er en av de beste lokalavisene i hele Nord-Norge, som også kan glimte til med reflekterte ledere og kommentarer. Man kunne nok savne en mer grundig korrekturlesning av stoffet. Men jeg vet hvordan det er i dagens avisverden med innsparinger og journalister som må levere mange saker daglig. Det er forståelig at det kan gå litt fort i svingene.

Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Nei, det måtte være at jeg behandlet menneskene rundt meg med respekt og viste omsorg for mine nærmeste.

Har du noe drømmereisemål?

– Egentlig ikke, jeg liker å se andre deler av verden, men på Målsnes der jeg bor er det så fint at jeg ikke behøver å reise andre steder for å ha gode opplevelser.

Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– God mat og drikke i fred og ro sammen min kone Kari, som jeg er veldig glad i og setter veldig høyt.