BRØSTADBOTN: Tallene fra Brønnøysundregistrene viser et overskudd på 433.994 kroner i 2015 for Dyrøy-bedriften. I 2014 var overskuddet på 3.490.619 kroner.

– Forklaringen er at vi har brukt mye ressurser på bygging av avdelingen på Hønefoss. Derfor mista vi en god del produksjon og omsetning på Østlandet. Men nå er vi i vater igjen, sier daglig leder Per Jensen til Folkebladet.

– Hvordan er markedet for tiden?

– Vi har en grei økning i år i forhold til i fjor. Vi selger mye av de nye produktene vi har utviklet. De begynner nå å komme inn i markedet for alvor. Vi er nødt til å utvikle nye produkter fordi det er veldig hard konkurranse på de tradisjonelle markedene, vi prøver å vri oss på markedene, noe vi lykkes med nå. Vi bruker jo 10 prosent av omsetningen vår på utvikling av nye produkter. Vi satser hardt, sier Jensen.

– Du har tidligere snakket om å flytte bedriften ut av Dyrøy?

– Vi kommer ikke til å flytte bedriften ut av Dyrøy, men hvor administrasjonen vil ligge i fremtiden vet vi ikke. Dette kommer an på hvor vi får den største veksten. For øyeblikket er det bra i Nord-Norge. Men vi øker mest på Østlandet. Der har vi i år 50 prosent økning i omsetningen i forhold til i fjor. På Hønefoss har vi 13–14 ansatte, men der skal vi ansette flere etter hvert, sier han.

I Brøstadbotn er det 35–40 ansatte i tillegg til at bedriften leier inn produksjonskapasitet fra Astafjord Vekst AS.

Demas AS produserer og selger elektromekaniske tavler og styringssystemer til bruk i bygg og anlegg. I årsrapporten kommer det fram at også i 2015 har selskapet arbeidet med utvikling og design av produkter innen data og elektro, basert på bedriftens egen teknologi. Arbeidet utføres i sin helhet internt i bedriften med bruk av egne ansatte. Fokus på innovasjon og nyskaping har ført til leveranse av helt nyutviklede produkter innen elektrobransjen. I rapporten kommer det fram at utviklingen også har medført forenkling av kommunikasjonsveier mellom parter i bransjen og skapt økt effektivitet.

Demas AS hadde 23.644.087 kroner i lønnskostnader. Daglig leder mottok 942.251 kroner i lønn, mens styret fikk 80.000 kroner i godtgjørelse. I selskapet var det sykefraværet i fjor på 9,52 prosent der korttidsfraværet utgjorde 2,84 prosent.