SØRREISA: Bakkehaug Bil gassa på, og økte omsetninga med over fem millioner kroner fra 2014 til 2015. De satte da igjen med nesten to millioner kroner i overskudd. Lite tyder på at 2016 skal bli noe dårligere.

– Markedet i Midt-Troms har holdt seg veldig stabilt. Området som sådan ikke så påvirka av ytre faktorer. Folk må ha biler, og de ser ofte etter nye modeller, forteller daglig leder, Morten Bakkehaug.

Mens økonomene varsla nedgang over hele fjøla økte Bakkehaug bilsalget. I fjor solgte de i rundt 200 biler, hvorav var 90 nybiler.

– Mesteparten av omsetningsøkninga kommer fra økt bilsalg. Ellers hatt jevn god tilgang på verksted- og karosseridrifta.

Kjøper dyrt

Nybilene som går unna er litt større og dyrere modeller.

– Vi har merka oppsving etter Mazda slapp SUV-modellene CX5 og CX3. I tillegg har Hyundai kommet med en ny SUV-modell som selger godt.

Pressa marginer

Mye av grunnen til at nybilsalget øker, mener Bakkehaug kommer av økt kjøpekraft.

– Egentlig har bilprisene stått stabilt siste ti år åra. Folk har mye bedre råd enn tidligere år.

Den norske krona har svekka seg, etter at oljeprisnedgangen lot seg merke på norsk økonomi. Dette gjør det dyrere å importere biler til Norge.

– Kronekursen har ikke påvirka bilprisene i den grad man skulle tro. Marginene presses derimot, både for importør og forhandlere. Det knipes hele veien. Man må være flink å stå på både på salg, verksted og karosseri. For å gjøre det godt må vi være konsentrert og på hugget hele veien, sier Bakkehaug, og løfter frem innsatsen til staben.

Usikkerhet

Det skapte noe usikkerhet, da Hyundai sa opp avtalene med alle sine forhandlere i Norge tidligere i år.

– Vi er i dialog med å få fornya kontrakten, og regner med avklaring nå snart. Inntil videre går alt som normalt. Vi ser for oss at dette går greit for vår del. Vi har levert veldig gode markedsandeler for dem opp igjennom årene.

Økte omsetninga med 11,5 millioner

FINNSNES: Bilsenteret på Finnsnes kan slå i bordet med et godt omsetningshopp.

SOLID BIlsenteret på Finnsnes har gjort det kanongodt i 2015, og økte omsetninga med 10 milloner kroner.

Bilforhandleres kan se tilbake på 2015 som et godt år. Med de økte inntektene kom det også et solid overskudd. Til sammen kunne de skrive opp et overskudd på 2,3 millioner kroner i regnskapsboka.

Det gode resultatet gjorde at eierne kunne ta ut et aldri så lite utbytte. Til sammen ble det utbetalt 1,5 millioner kroner i utbytte. Også i 2014 ble det betalt utbytta. Den gang ble summen en drøy million.