SOLLI: Glassprodusenten som de siste årene har slitt økonomisk, besluttet mandag kveld å begjære oppbud.

Trist

Varaordfører Birgit Andreassen sier det er veldig trist at hjørnestensbedriften er konkurs.

Andreassen forteller at bedriften betyr mye for kommunen og de håper bedriften kan komme på fote igjen.

– Jeg skulle gjerne snakke ha snakket med daglig leder om hvilke muligheter som foreligger, men jeg håper inderlig at bedriften kan komme opp og gå igjen, sier Andreassen.

Starte opp igjen

Også rådmann i Tranøy, Alf Rørbakk synes det er trist det som skjer med bedriften.

– Jeg forstår at det er begjært oppbud, og håper ikke dette betyr at de legger ned for godt. Jeg håper at det er mulig å starte en prosess med nye eiere på plass. Bedriften betyr mye for Tranøy, spesielt ønsker vi å kunne beholde arbeidsplassene, sier Rørbakk.

Kommunen har også tidligere gitt et lån til selskapet på 400.000, grunnet likviditetsproblemer. Disse mener Rørbakk i dag er tapt.

– Lånet var ment på den tiden å være et kortsiktig lån, som i senere tid har blitt forlenget flere ganger. Jeg vil tro disse pengene kommunen lånte, nå er tapt, sier rådmannen.

Begjært oppbud

Det har ikke lyktes å få en kommentar fra daglig leder Jan Fredrik Jenssen og henviser til advokat Anders Falkman. Han bekrefter til Folkebladet at oppbudet er begjært og at Nicopan AS er konkurs grunnet økonomiske vansker.

- Dette er en konsekvens av de reglene som foreligger, da gjelden har overskrevet verdiene i bedriften, forklarer Falkman.

Nicopan i Sollia er konkurs. Foto: Kristian Rothli