Rett på sak

1. Hvilken sak brenner du for?

– Alternativ opplæring.

2. Hva gjør du for miljøet?

– Prøver å tenke riktig.

3. Fisk eller kjøtt?

– Kjøtt.

4. Hvem vil du ta med deg til en øde øy?

– Min venninne Charlotte Fjæreide.

5. Hva er du redd for?

– Ting jeg ikke rår over.

6. Hva mangler i regionen?

– Gode veier og sikre tuneller.

+ + + + + + + +

– Tror du at kommunen gir deg skjenkerett, Camilla Hovelsen?

– Jeg håper det. Det er lov å håpe på det beste, men i dag vet vi ikke. Det er derfor at vi i årets utgave av Senja guiden har kalt stedet Segla Grill. Men planen er at stedet skal hete Segla Grill og Pub. Det er vel ikke så mange steder som har skjenkebevilling her på yttersia, så det skulle vel gå bra.

– Du har søkt om alle rettigheter?

– Ja, men det var et vanskelig søknadsskjema, så jeg håper jeg har kryssa av der jeg skal, slik at jeg kan skjenke øl, vin og brennevin. Det er jeg og Tonje Sørensen som har tatt alkoholprøvene og så er det jeg som har tatt serveringsprøvene. Det er et krav at det er to som tar alkoholprøven, slik at det kan være en stedfortreder.

– Så i dag må man ty til ambulerende bevilling om man vil servere alkohol i Fjordgård?

– Det er man nødt til å gjøre i bygda i dag. For eksempel har ungdomslaget et arrangement her i Fjordgård i kveld og de måtte søke om ambulerende bevilling.

– Hvorfor har du satt i gang med dette?

– For å si det enkelt, så var det for å gi et tilbud til folk i bygda og det å skape arbeidsplasser. I tillegg også å kunne dekke turistenes behov.

– Er det kundegrunnlag nok til et slikt sted her i Fjordgård?

– Ja, det er det ifølge tidligere eier. Det var en pub her for 12 år siden og det var et poppulært tilbud den gangen. Etterspørselen etter et slikt sted har vært sterkt her og i bygdene omkring. I dag må vi dra til Mefjordvær eller Finnsnes om vi ønsker en kveld ute. Det samme blir det jo for de fra Husøy eller Botnhamn.

– Hva skal du servere av mat?

– Det er i hovedsaken kortreist mat som blir dagens tilbud og det vil jo variere etter årstidene hva vi får tak i her. Vi skal ha sei, vi skal ha laksskaus, Brødr. Karlsens varmrøkte pepperlaks, torsketunger og marulk for å nevne noe.

– Hva er laksskaus?

– Det er grønnsaker kokt i ei gryte, hvor du tilsetter laks i biter på slutten.

– Er det din spesialitet?

– Det er vel feil å si at den er min, vi har fått gode tips fra dyktige kokker. Dessuten bor jeg sammen med en som har stor lidenskap for matlaging.

– Marulk?

– Den er noe sesongbetont. Fisken er ikke direkte vakker å se på, men ovnsbakt smaker den herlig. Det min yndlingsfiskerett.

– Skal du ikke ha pizza og burger?

– Jo selvfølgelig, det står fast på menyen og serveres daglig.

– Vil du ha åpent hver dag?

– Ja, sju dager i uka, fra klokka 1200 og utover. Det vil variere hvor lenge vi har åpent ut fra hvilke dager det er. Lengre åpningstid på lørdag enn på søndag.

– Vil du drive med kioskvarer i tillegg?

– Ja, men med et begrenset utvalg. Hva det blir vil vi avpasse etter etterspørselen. Jeg tror ikke det er noen vits å ta inn de samme produktene som lokalbutikken har. Vi bør kunne leve ved siden av hverandre.

– Du nevnte turister?

– Det er mange forskjellige turister som kommer hit. Stopper, tar bilder av fjellene og mange av dem tar turen opp på Segla. Det er ikke bare utlendinger, men også nordmenn fra hele landet. det er jo litt i tiden dette med ”Ti på topp” og søndagsturer for hele familien. Det er både voksne og barn som går opp på Segla.

– Hvor lang tid tar det?

– Med rolig jevn fart, tar det en time. Men det er viktig at foreldrene passe på ungene, det kan være farlig å la dem springe alene.

– Skal du drive stedet alene?

– Jeg skal stå for planlegging og innkjøp, men ellers vil jeg ha to tre ansatte som tar seg av selve driften.

– Har du noen kokkeutdannelse?

– Nei, men jeg er datter til en kokkelærer. Min far var lærer på kokkeskolen i Steinkjær tidlig på 80-tallet, før mine foreldre startet for seg selv. De drev restaurant, diskotek, pizzeria, gatekjøkken og isbar og hadde 50 ansatte på det meste. Så jeg måtte begynne å jobbe i bransjen da jeg var 12 år.

– Hva jobber du med?

– Jeg jobber i hovedsak med barn og unge, og med kursing av voksne.

– Kursing i hva?

– Spesialpedagogikk. Elevene er assistenter som jobber i barnehage, grunnkole og videregående.

– Spennende yrke?

– Jeg er såpass heldig at jeg får jobbe med det som jeg brenner for her i livet og det er alternativ opplæring. Det å kunne tilrettelegge skole eller hverdag for barn og unge som sliter med ulike utfordringer, er stort. Mottoet mitt har bestandig vært små, sikre og synlige suksesser.

– Hvem er du?

– Jeg er født i Molde, vokste opp i Steinkjer. Flytta til Nord-Norge da jeg var 17. Gikk på Nordborg og jobba forskjellige steder. Da jeg var 20 begynte jeg på voksengymnas, etter det vernepleie på Høgskolen i Harstad. Så videreutdannelse i rus og psykisk helsevitalitet. Etter det et år videreutdanning i spesialpedagogikk ADHD, Asperger og tourettesyndrom. Har praktisk pedagogisk utdanning ved universitetet i Tromsø. Er snart ferdigutdannet montessoripedagog ved Watherpark Monssesori i Oslo. Kom til Fjordgård for to år siden.

– Hobbyer?

– Havfiske og hytteliv.