TROMSØ: - Målet var å kvalifisere for VM i sjømat på lørdag, sa regjerende mester i sjømat, Anders Sletten, til Harstad Tidende.

Reker, blåskjell og torsk lå på fatet da NNM i sjømat gikk av stabelen på Kystens hus i Tromsø fredag.

Armert med egen kokkekniv og enkelt utstyr gikk seks kokker i gang med smakskunsten, og Sletten hadde mye å forsvare. Han er regjerende mester i sjømat fra i fjor.

Ikke noe hokus pokus

- Jeg satset på smak. Ei vanlig fiskekraft, og ei tomatisert kraft basert på rekeskall. Ikke noe hokus pokus, råvarene og verktøyet var det du kan finne i nesten alle kjøkken på en helt vanlig dag i Nord-Norge.  Hvitvinen mangla for eksempel, dermed ble det dampa blåskjell, ikke hvitvinsdampa. Men fløte hjelper jo, sier Sletten.

- Jeg likte opplegget. Kokkene på startstreken har et ekstremt nivå, og under VM blir konkurransen beinhard. Jeg gleder meg!

Oppflaska på sjømat

– Det var tett og jevnt i toppen. Grunnen til at Anders (Sletten) vant var at han oppfylte oppgaven best, samtidig som han hadde hakket bedre presentasjon enn de andre, sa hoveddommer Svein Magnus Gjønvik i en kommentar.

Etter VM lørdag er det NM i sjømat neste helg, og Sletten stiller naturligvis der, sjøl om det - som han sier - blir noen travle helger i juni.