TROMSØ: 74.000 av kundene som får strøm gjennom Troms Kraft nett ble rammet av ikke-varslede strømbrudd i fjor, og måtte til sammen sitte 360.000 timer uten strøm. Det melder nettstedet Nord24.

Avvik

Det er en fersk statistikk fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), som registerer alle avvik gjennom systemet Fasit, hvor disse tallene kommer fram.

Nordland fylke, hvor hver kunde opplevde 5,3 avbrudd over tre minutter og var uten strøm i til sammen 9,1 time, kom dårligst ut i 2015. Troms og Finnmark følger tett etter på statistikken fra NVE.

Lav sikkerhet

Dermed ligger også nettselskapene i nord i topp for lav forsyningssikkerhet. Av disse har bare Lofotkraft flere minutters avbrudd enn Troms Kraft.

- Vi hadde mye vær i fjor vinter, blant annet stormen "Ole", men også flere andre uvær. Til sammenligning har vi knapt hatt brudd på grunn av vær i år, sier kommunikasjonssjef Lena Glosemeyer Fangel i Troms Kraft.

Hun sier til nettstedet at lange avstander er den viktigste grunnen til at det gjerne tar tid å få rettet feil i Nord-Norge.