BARDUFOSS: Det annonserte seksåringen høyt og tydelig til Folkebladet under Motorsykkelens dag på Bardufoss på lørdag.

Trym var den desidert yngste motorsykkelentusiasten blant nærmere 200 motorsykkelelskere og over 160 sykler i alle aldre og størrelser.

– Jeg synes det er artig å kjøre med motorsykkel. Jeg skal ha sykkel når jeg blir stor, sier Trym fra Sørreisa.

Bestefar sin

Og han vet nøyaktig hvilken sykkel han skal ha når han blir gammel nok til å ta motorsykkellappen.

Bestefar Knut Hansens Harley.

– Jeg skal overta bestefars sykkel, sier Trym, som er med bestefar på tur mange ganger i løpet av sommeren, ikke bare på Motorsykkelens dag.

– Jeg får vel sette den i garasjen til han blir gammel nok, ler bestefar Knut.

160 sykler

I strålende sommervær hadde mottorsykkeleentusiastene fylt opp Bardufoss sentrum, etter at de først hadde kjørt den vanlig ruten på den årlige motorsykkeldagen. Bardufoss, Sørreisa, Finnsnes tilbake til Bardufoss via Fagerfjell, Karlstad og Buktamoen.

– Vi var 160 sykler som kjørte ut fra Finnsnes, og vi er veldig godt fornøyd med oppmøtet, sier leder i Målselv MCK, Ove Jonny Strand-Knudsen.

Kunne vært flere

Strand-Knudsen sier det kunne vært enda flere motorsykler samlet i goværet på Bardufoss.

– Motorsykkelens dag arrangeres samtidig over hele landet. Vi har brukt å arrangere det litt utenfor selve dagen. Denne gangen har vi samme dagen som blant annet Tromsø. Det har nok gjort at mange sykler fra Balsfjord og Malangen valgte å dra dit i stedet for. Så hadde vi hatt treffet en annen dag ville det nok blitt enda flere sykler her. Men været tatt i betraktning er dette et nokså normalt antall, sier Strand-Knudsen.

Alle varianter

Syklene som sto tettpakket på torget på Andselv var i alle varianter, årsmodeller og størrelser.

– Det fine med motorsykler er at her er vi alle venner. Det virker som om handelsstanden på Bardufoss er fornøyd selv om vi tar opp mye plass her. Det skjer noe i sentrum, og derfor opplever vi alltid velvillighet fra handelsstanden, sier Strand-Knudsen.

Været kunne man i allefall ikke klage på, og godt vær har egentlig vært gjennomgansmelodien når Målselv MCK arrangerer Motorsykkelens dag.

Og lørdag koste både motorsykkelentusiaster og andre folk i sentrum seg ekstra med maten fra den store grillen midt på torget. Det er ikke ofte man ser torget i Bardufoss sentrum så fullt av folk.

Leder i Målselv MCK, Ove Jonny Strand-Knudsen, var fornøyd med at 160 sykler var med på Motorsykkelens dag. Foto: Jan-Erik Bergstad
Motorsykler i alle varianter, årsmodeller og størrelser var på plass i sentrum. Foto: Jan-Erik Bergstad