SENJAHOPEN: Det er første gang i historien at landsdelens største fiskerikonsern når dette målet, skriver FiskeribladetFiskaren fredag.

- Klarte det

- Vi klarte det, skriver konserndirektør Tommy Torvanger i sin spalte om høydepunktene fra fjoråret i årsrapporten som nå foreligger etter generalforsamlingen.

- Dette er vi veldig stolte av, og dette skal vi videreutvikle, skriver Torvanger om oppfyllelsen av tidligere fiskeriminister Elisabeth Aspakers drøm om mest mulig utjevning av sesongsvingningene.

Forklaringen på at man nådde dette målet er levendelagring av torsk til å utfylle leveransene av råfisk fra kystflåte og til en viss grad trålerne på konsernets egne produksjonsanlegg. I tillegg handles det inn torsk fra andre produsenter i vanskelige tider.

- Vil øke volumet

Konsernet har per i dag levendefiskanlegg i Senjahopen og i Breivikbotn i Finnmark.

- Vi arbeider for å øke volumet. Når vi klarer det, har vi et godt utgangspunkt for også å utvikle egen industri for videreutvikling, skriver Torvanger i årsrapporten.

Volumet av levendefisk i fjor var på vel 400 tonn. I år ser det ut til å gå mot minst ei tredobling, ifølge konsernsjefen.

– I den store sammenhengen er ikke dette mye, men det er viktig og nærmest avgjørende for å nå målet som helårsleverandør i de kanskje to eller tre ukene i året hvor vi kan hente av denne fisken, forteller han til FiskeribladetFiskaren.

Han er glad for at det nå jobbbes hardt, spesielt på flåtesiden, for å få til et mest mulig effektivt fiskeri på levendefisk.