Endelig helg!

Navn: Per Øyvind Winther

Alder: 41 år

Bosted: Bryggerhaug

Yrke: Daglig leder og musiker

Hobbyer: Musikk, laksefiske, rypejakt og fuglehunder.

Aktuell: Vokalist og trommis i bandet Winthers Blue Groove, som spiller opp i Pila Pub & Kultur på Skaland førstkommende lørdag 28. mai.

+ + + + + + + + + +

Har du noen planer for helga som kommer?

– Ja, det kan man nok trygt si. Torsdag spiller jeg i Tromsø, fredag spiller Fred Jørgen og jeg på Sørreisa Hotell, og lørdag er det altså en spillejobb i Pila Pub & Kultur på Skaland som står for tur. Så denne helga blir det ikke tid til så mye annet.

Hva var din siste kulturopplevelse?

– Ja, hva var det? Regnes en fin stund ved Lakselva der vi blant annet demonstrerte fiskestenger og hadde det hyggelig med bålkaffe og grilling av pølser for barna som var møtt opp? Ellers hadde vi en øving med bandet nylig.

Hvem er ditt store forbilde?

– Jeg har flere, men Elvis er kanskje den største. Det var han han som inspirerte meg til selv å begynne med musikk. Ellers vil jeg nevne bluesmusikerne Howlin Wolf, Buddy Guy og Robert Johnson. Men Geir Bertheussen er også et musikalsk forbilde for meg, han er en dykti musiker.

Hva liker du best i Midt-Troms?

– Senja, naturen, mangfoldet og lakselvene. Senja har alt, det er ikke for ingenting at den beskrives som Norge i miniatyr. Men det har du sikkert hørt før.

Hva mangler i Midt-Troms?

– Bedre veier. Men det sier jo alle, ikke sant? Bortsett fra litt dårlig veistandard har vi nok alt vi trenger, og den fantastiske naturen taler jo for seg.

Hva leser du og ser på TV?

– Folkebladet og en rekke andre aviser på nett. Ellers leser jeg en del litteratur som dreier seg om biologi. Natur, livet i havet, laks og alt som dreier seg om slike ting. På TV går det i «Two and a Half Men», naturdokumentarer og noen nyheter.

Hva synes du om Folkebladet?

– Folkebladet er en bra lokalavis. Litt mye fotball, kanskje, men det er jo mange som liker det. Jeg synes lokalavisen er litt for lite på hugget når det gjelder Lakselva og følgene som oppdrettsnæringen har blant annet for villaksen. Men det er likevel en avis jeg må lese hver dag.

Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Han kom, han spilte, han dro. Nei, kanskje at jeg var en person som oppmuntret noen med musikken min.

Har du noe drømmereisemål?

– Ja, og dit reiser jeg trolig også. Jeg har en musikervenn i Texas som har invitert meg til å komme og bo hos seg. Vi skal også gjøre noen spillejobber sammen. En tur til New Orleans blir det nok også i løpet av oppholdet.

Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Å gå på scenen på en bluesfestival. Masse folk og god stemning, gjøre en skikkelig jobb på scenen for etterpå å roe helt ned med noen øl eller litt rødvin.