BARDUFOSS: Vanebo er en av pådriverne bak prosjektet ”Rustahøgda som kraftsenter”, men han mener man ikke bare må fokusere på hva som kommer, samarbeidspartnere og næringsutvikling.

Det han spesielt har i tankene er den over 30 år gamle Bardufosshallen, en hall det ikke er gjort stort med siden den ble bygget. Nå må det snart gjøres noe før det er for sent, mener Vanebo.

Snart for sent

– Bygget er så slitt at vi må gjøre noe med det før vi havner i samme situasjon som på Olsborg der vi ikke har noe bygg i det hele tatt, sier Vanebo.

Han ønsker ikke med dette utspillet å danne en motpol mot gymsal- og flerbrukshallproblematikken på Olsborg.

– Jeg har full forståelse for det man opplever på Olsborg, men vi er nødt til å ta vare på Bardufosshallen også før vi risikere å miste den, sier Vanebo, som legger til at hallen er fullbooket fra åtte om morgenen til elleve om kvelden..

Skjer endringer

Vanebo sier det vil skje endringer i bevegelsesmønsteret til folk etter hvert som utviklingen skjer. Parkeringsplassene, for eksempel, vil også endres.

– Om et par år ligger resepsjonen i Polarbadet på feil side. Vi må også bygge inngangsparti ut mot parkeringen for å møte utviklingen, mener Vanebo.

Flest ungdommer

Vanebo mener majoriteten av mennesker i framtidens Rustahøgda vil bestå av ungdom.

– Da må vi også ha tjenester og tilbud til dem. Det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig, mener Vanebo.

Han sier at han ikke er ute etter å tigge penger fra kommunen.

– Jeg ønsker å starte en debatt for å se på hva vi kan gjøre med fasilitetene i framtiden. Rustahøgda er attraktiv i dag, men kommer til å bli enda mer attraktiv. Vi må bygge om fellesområdene i Bardufosshallen/Polarbadet slik at vi også kan generere inntekter og utleie av bygget. Det gjøres ikke i en håndvending, men vi må lage en langtidsplan for hvordan vi ønsker å knytte disse to byggene sammen, sier Vanebo.