RUNDHAUG: Målselv lensmannskontor ser imidlertid for seg å kunne presentere brannårsaken innen relativ kort tid.

Det var natt til fredag 12. mai at det begynte det å brenne på tre ulike steder i Målselv. Politiet var torsdag i forrige uke på åstedsundersøkelse på barnevernboligen på Rundhaug.

LES OGSÅ: Måtte ta seg av tre ulike branner

Politioverbetjent Katrine Grimnes fortalte da at de tidligere har vært på stedet, men at forholdene da ikke var optimale for detaljerte undersøkelser.

- Jeg regner med at vi, forhåpentligvis ganske kjapt, kan presentere en brannårsak. Det er vanskelig å si hvor lang tid vi kommer til å bruke, men det er en mistenkt - en beboer, som har fortalt at barnevernboligen er påtent, sa hun

Avsluttet

Onsdag denne uka sier Grimnes at de ikke har konkludert med hva som var årsaken til brannen.

- Vi har avsluttet alle undersøkelsene og vi driver på å skriver rapportene nå. Troms Kraft skal også skrive sine ting, men vi er ikke klare til å presentere årsaken nå, sier hun.

Den mistenkte er ikke avhørt enda.

- Det er av ulike årsaker vanskelig å få avhørt vedkommende, uten at jeg kan si noe mer, sier Grimnes.

Påtent

- Gjør det arbeidet deres lettere når en person har sagt at det er påtent?

- Det er klart at hvis vedkommende sier hva som er gjort for å starte brannen, kan vi lete konkret etter det for å se om det stemmer. Da slipper vi å starte med helt blanke ark, sa hun i forrige uke.

Politioverbetjent ved Målselv lensmannskontor, Katrine Grimnes mener det vil foreligge en brannårsak ganske snart. Foto: Jan-Erik Bergstad