FINNSNES: Midt-Troms friluftsråd planlegger løypemerking ved de populære løypene opp til fjellene. Men i dag har parkeringen ved Bruhaugen plass til et fåtall parkeringsplasser.

Fare for liv

Det er totalt 13 grunneiere som har sendt brev til kommunen der de ber om at det vurderes en parkeringsplass som vil tilrettelegge for turgåerne. En av grunneierne bor ved Bruhaugen og oppkjørselen går fra parkeringsplassen som rommer åtte- ni biler i dag. På grunn av denne oppkjørselen ligger det en bekymring over utrykningskjøretøys tilgang skulle en slik situasjon oppstå.

– Hvis det blir nødvendig for utrykningskjøretøy å ta seg til personen som bor der, vet jeg ikke min arme råd. Brannbil og ambulanse vil ha problemer med å komme seg til oppkjørselen da biler ofte står i oppkjørselen og sperrer for inn og utkjørsel. Dette er også besværlig for personen som bor der som ofte blir sperre inne, sier en av grunneierne Folkebladet har vært i kontakt med.

Tilbyr tomt

Dager med godt tur vær og mange turgåere skaper derfor problemer for grunneierne.

– På dager når løypa er godt besøkt, tenker ikke folk over hvor de parkerer og at de faktisk stenger for noen, sier grunneieren.

De påpeker at de overhode ikke er imot at det skal parkeres i område, eller at folk drar dit for å gå på tur, dette er bare positivt. Men det er en bekymring om antall parkeringsplasser som er tilgjengelig. Også vinterstid når de selv skal besøke hyttene sine i området. Dermed har de sendt en appell til kommunen om å bygge ut parkeringsplassen. En av grunneierne har også tilbudt kommunen tomten sin for at de skal kunne bygge ut.

Rådmann i Bardu Hege Walør Fagertun, forteller at de har motatt brevet og at hun sammen med teknisk avdeling skal jobbe med å r finner en løsning som alle er fornøyd med.

Stor-Ala er et populært utfartsområde i Bardu