TROMSØ: Ifølge avisa Nordlys er åtte av ti charterturer fra Tromsø er allerede utsolgt.

- Vi merket veldig tidlig i år at det begynte å bli fullt. Folk er veldig tidlig ute med å bestille sydentur i år, mye tidligere enn før, forteller selger Kjetil Johannesen ved reisebyrået Ticket i Tromsø.

Nesten fullt

- Det begynner å bli fullt. Planlegger du to ukers ferie i Syden i sommer fra Tromsø bør du være veldig rask på labben nå. Det er fortsatt mulig, men jeg ville ikke ha ventet lenge med å bestille, sier Johannesen til avisa.

Det er turoperatørene Ving, Apollo og Star Tour som sender nordlendinger direkte til syden fra Tromsø i sommer. Du kan reise til Spania, Hellas, Bulgaria og Tyrkia.

Kreta populært

- Det aller mest populære reisemålet fra Tromsø i år er Kreta, sier Johannesen.

Kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo sier i overkant av åtte av ti reiser til Kreta fra Tromsø er utsolgt hos dem, mens i underkant åtte av ti reiser til Bulgaria er utsolgt.

Også kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Star Tour sier man bør være rimelig raske nå om man vil besille sydenreise fra Tromsø i årets sommerferie.

Nedtur for Tyrkia

Men mens flyene er nesten fulle til de fleste Syden-destinasjoner, er det ikke så bra salg til Tyrkia i år som i fjor.

- Men vi har ikke kuttet noen av flyene til Tyrkia fra Tromsø i år, og det tyder på at det er en del som fortsatt reiser dit, sier Aspengren til Nordlys.

Hun sier at interessen for å reise til Tyrkia fortsatt er til stede, men at den er halvert fra i fjor hvor interessen var enorm.