FINNSNES: 26. mai avgjør politikerne i Utvalg for miljø og forvaltning i Lenvik kommune rammesøknaden for utbygginga av første trinn i Byparken Finnsnes. Utbygginga omfatter et handelsbygg, Sjømatparken Senja - et planlagt kompetansesenter for sjømatnæringa, 36 leiligheter med uteanlegg og et parkeringsanlegg. Totalt er det snakk om et bruksareal på 11.500 kvadratmeter.

Rammesøknaden omfatter åtte forhold som krever dispensasjon fra det gjeldende planverket. Rådmannens vurdering er at tre av disse er såkalte ”kurante” saker, mens de resterende fem handler om mer betydelige avvik. Anbefalinga fra rådmannen er derfor at det må en reguleringsendring til før rammetillatelsen gis.

– Liten dramatikk

Prosjektleder for Byparken Finnsnes, Yngve B. Lyngh, mener det er snakk om mindre justeringer.

– Det er liten dramatikk i det der. Vi betrakter det som helt normalt når man skal lage en byggesøknad at det alltid er noen mindre ting som må justeres. Det er helt uproblematisk, og vi forventer at det der går gjennom, sier Lyngh.

Om ikke lenge vil nok en søknad tikke inn til Lenvik kommune i forbindelse med Byparken-planene. Denne vil handle om en utfylling i sjø på Lundneset.

– Vi kommer til å få en del stein til overs fra Lundhaugen, og tenker å bruke denne til en utfylling i sjøen senere i forbindelse med boligdelen, opplyser Lyngh.

Denne vil også bli sendt ut til Kystverket og Fylkesmannen for innspill.

Grunnarbeid på anbud

Allerede har et tilstrekkelig antall leilighetskjøpere meldt seg til det planlagte Lundhaugen borettslag.

– Og vi jobber med å få på plass tilstrekkelig med aktører til både sjømatparken og handelsparken. I tillegg er vi i gang med en anbudsprosess for grunnarbeidene. Samlet skal alt dette gi grunnlaget for ei investeringsbeslutning, sier Lyngh.

– Er investeringsbeslutninga langt unna?

– Det jeg kan si er at vi er godt i gang med alle prosesser.

– Har utvidelsesplanene til Amfi på nabotomta noe å si for dere?

– Jeg synes det er fantastisk at Amfi har planer, dette bare bidrar til å styrke denne delen av Finnsnes – ingenting er bedre enn det. Vi er av den oppfatninga av at aktivitet avler aktivitet, så det som skjer på nabotomta oppfattes bare som positivt for oss, sier Lyngh.

Prosjektleder Yngve B. Lyngh er bare positiv til planene på nabotomta. Foto: Trond Sandnes