FINNSNES: Det mener teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes.

– Jeg kan bare svare for den tiden jeg har hatt ansvaret for teatertilbudet, men det begynner jo å bli noen år nå. I løpet av den tiden har vi aldri hatt et så stort tilbud. Vi snakker her om hele åtte ulike oppsetninger, men da tar jeg også med en teaterforestilling vi allerede har fått booket inn på nyåret, forklarerer teaterkontakten.

HAMSUN Riksteatret i sammarbeid med HT har satt opp «Landstrykere».

En annen ting som kjennetegner teaterhøsten er at den begynner tidlig.

– Den første forestillingen får vi allerede fredag 26. august. Da kommer Hålogaland Teater, som ofte bare blir kalt for HT, med forestillingen «Zapffe». Det er den svenske dramatikeren og regissøren Lennart Lidstrøm, som sto bak suksesser som «Den fordømte Nordlending» og «Oluf», som også har regiansvaret for denne forestilling. Den handler Petter Wessel Zapffe, som skrev den kjente boka «Vett og uvett», forteller Vibeke Johnsen.

Kjent musikal

Fredag 30. september får Kulturhuset på Finnsnes besøk av en ganske sjelden gjest, nemlig Nordland Teater.

– Det er ikke så ofte vi får Nordland Teater på besøk, de turneer jo naturlig nok mest i sitt eget fylke. Men nå får vi dem hit med en oppsetning av den kjente musikalen «Cabarét», som mange også vil huske fra filmen som ble laget. Vi gleder oss allerede, forsikrer Vibeke Johnsen.

MUSIKAL Nordland Teater har satt opp den kjente musikalen «Cabarét».

Neste teateropplevelse er Riksteatrets oppsetning av bøkene i «Min Kamp»-serien, som er ført i penn av Karl Ove Knausgård. Den kommer til Finnsnes mandag 3. oktober.

– Hvordan Riksteatret greier å koke ned flere mursteinsbøker til en forestilling som varer i to og halv time skal bli veldig interessant å se. Men det har de altså gjort, fastslår teaterkontakten. Hun peker på at bokserien har blitt en stor suksess både i Norge og utlandet, og regner med stor interesse også for dramatiseringen av materialet.

Alvorlig tema

Det er skuespilleren Ketil Høegh som har oversatt til nordnorsk og har regien på HT-oppsetningen «Det fineste i livet». Den er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes mandag 17. oktober.

– Det er også Ketil Høegh selv man vil se på scenen i denne oppsetningen, som er en monlog med det svært alvorlige temaet å oppleve selvmord i sin nærmeste famile. Men til tross for det alvorlige teamet er det mye humor og varme i denne forestillingen, forsikrer Johnsen.

SHOWKLAR Kulturhussjef Karin T. Olsen (tv) og teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes har høstprogrammet klart.

Neste ut er Riksteatret, som har satt opp triologien om August, ført i penn av Knut Hamsun. Forestillingen heter «Landstrykere», og stopper på Finnsnes torsdag 20. oktober.

– Regien på denne oppsetningen er av Yngve Sundsvor, som blant annet gjorde stor suksess med «Pan» i 2009. Dette er en produksjon som Riksteatret har gjort i samarbeid med Hålogaland Teater. Også det noe som ikke skjer så ofte.

Barnevennlig

Søndag 20. november er det klart for høstens første barne- og familieforestilling. Igjen er det Riksteatret som er leverandør, men denne gangen i en produksjon gjort i samarbeid med Nationtheatret.

– Dette er barne- og familieteater på sitt beste, og oppsetningen er hentet fra et unvivers som mange kjenner, nemlig Kjell Aukrusts Flåklypa. Oppsetningen heter da også «Heia Flåklypa», som for første gang nå også blir teater her til lands, påpeker Johnsen.

Lokal produksjon

Det neste teaterbesøket er ikke før lørdag 18. februar neste år.

– Men jeg tar det med i denne oversikten fordi det allerede er booket inn hos oss. Det er også Riksteatret som står bak denne produksjonen, som heter «Snåsamannens Sang», og som ganske riktig handler om den kjente helbrederen fra Snåsa.

Vibeke Johnsen kan også tilby nok en teaterforestilling på tampen av dette året.

– Dette er en stor lokal produksjon som kulturhussjef Karin T. Olsen har ansvaret for. Men som jeg tror hun ikke er klar til å gå ut med riktig ennå, forklarer Vibeke Johnsen.

Gullrekka

Det er også kulturhussjef Karin T. Olsen som bruker betegnelsen «gullrekka» om høsten program i Kulturhuset på Finnsnes.

– Med de programpostene som kommer i tillegg til de som Vibeke allerede har opplyst om tror jeg vi har belegg for å kalle høstmenyen for det, sier kulturhussjefen.

Karin T. Olsen kan på sin side tilby konserten «Molo» med Ola Bremnes og band tirsdag 20. september. Fredag 7. oktober har Honningsvågrevyen booket seg inn med sitt nye show.

– Så må vi hoppe helt til torsdag 13. oktober før vi får besøk av selveste Øyvind Blunck med showet «Absolutt Øyvind». Torsdag 3. november dukker nok en storkanon opp, da er det Kari Bremnes og hennes band som entrer scenen i storsalen. Til slutt har Ole Edvard Antonsen booket seg inn hos oss tirsdag 22. november. Altså har man veldig mye å glede seg til denne høsten, fastslår kulturhussjefen.

Her er høstprogrammet

Fredag 26. august

Hålogaland Teater med oppsetningen «Zapffe»

Tirsdag 20. september

Ola Bremnes med band med konserten «Molo»

Fredag 30. september

Nordland Teater med oppsetningen «Cabarét»

Mandag 3. oktober

Riksteatret med oppsetningen «Min Kamp»

Fredag 7. oktober

Honningsvågrevyen

Torsdag 13. oktober

Øyvind Blunck med showet «Absolutt Øyvind»

Mandag 17. oktober

Hålogalland Teater med oppsetningen «Det fineste i livet»

Torsdag 20. oktober

Riksteatret med oppsetningen «Landstrykere»

Torsdag 3. november

Kari Bremnes med band

Søndag 20. november

Riksteatret med «Heia Flåklypa»

Lørdag 18. februar (2017)

Riksteatret med oppsetningen «Snåsamannens sang»