FINNSNES: Mandag morgen ble butikksjef Ingrid Fauske og hennes ansatte hos Vivo Finnsnes gjort kjent med at Vivo-kjeden har begjært seg selv konkurs. Ennå er det uvisst hva den dramatiske beskjeden vil bety for bokhandelen på Finnsnes.

– Det er Vivo Bokhandel AS som er konkurs, mens vi i Vivo Finnsnes eies av en annen eier, nemlig Vivo Holding AS. Vi er altså per definisjon ikke konkurs ennå, sier Fauske.

Butikksjefen forteller de hos Vivo Finnsnes foreløpig ”sitter på gjerdet” og avventer beskjed fra styret i Vivo Holding AS.

Sitter på gjerdet

Fauske påpeker at de inntil de får annen beskjed holder dørene åpne som normalt.

– Blir det lenge før dere får vite hva som skjer?

– Vi håper at det blir så fort som mulig, og vi vet at ledelsen vil komme med informasjon til oss så snart bostyrer får gjort sine avklaringer. Men det er styret i Vivo Holding AS som bestemmer fremtida til butikken på Finnsnes, så vi må bare avvente og håpe på det beste, sier Fauske.

– Hvordan er det å ha denne uvissheten hengende over dere?

– Det er helt klart en belastning for alle ansatte det at vi går en uviss fremtid i møte. Samtidig er vi jo klar over at vi er i en tøff bransje, spesielt det siste året har vi kjent på det, og vi har visst en stund at vi har slitt økonomisk.

Tøff bransje

Vivo Finnsnes har tre fast ansatte, butikksjefen inkludert.

– Hvordan opplever dere konkurransesituasjonen på Finnsnes?

– Vi merker selvfølgelig en stor konkurranse til kjøpesenteret. Det å være lokalisert til en butikk i Storgata er utfordrende på mange vis, og vi opplever flere ganger i måneden at folk sier at de rett og slett glemmer å komme til oss. Det er klart at vi da gjør oss noen tanker om at vi kanskje har en feil beliggenhet i forhold hvor kundestrømmen går, sier Fauske.

Vivo Finnsnes representerer en bokhandel med lang historie i byen. Bokhandelen, som tidligere het Bok & Media, flyttet inn i dagens lokaler i 2005, og utvidet også med en Panduro-avdeling dette året.

– Før den tid var bokhandelen på hjørnet av bygget her i en årrekke, opplyser Fauske.

Det sist offentliggjorte regnskapet for Vivo Bokhandel Finnsnes AS er for 2014. Dette viser at bokhandelen for vel 5,1 millioner kroner dette året, og endte med et lite underskudd på 86.000 kroner.