HAMN: Ole-Henning Fredriksen i Hamn i Senja jubler for at det er opprettet en rute mellom Frankfurt og Tromsø. Lufthansa skal fly ruten, som starter opp i november og skal fly frem til slutten av mars. Dette for å sørge for å heve vinterturismen i hele den nordlige landsdelen.

– Det er en utrolig viktig milepæl at vi nå har fått til et samarbeid med Lufthansa, sier Fredriksen, som også er styreleder i Vinter Troms AS, til Folkebladet.

– Det er utrolig tilfredstillende, legger han til.

Vinter Troms AS er kontraktspartner med klyngesamarbeidet Arena Lønsomme Vinteropplevelser.

Hamn i Senja er en av eierne og initiativtakerne til Arena Lønsomme Vinteropplevelser. Polar Park er også en av eierne. Klyngen består av 57 reiselivsbedrifter fra Lofoten i sør til Alta i nord.

– Viktig

Han forteller at de har gjort en potensialundersøkelse.

– Tilgjengelighet er en av de mest utløsende faktorene. I dag tar vi bare 10 prosent av potensialet av alle som vil reise til Nord-Norge i Europa og Asia. Dette er en viktig satsing, påpeker han.

At flyet lander i Tromsø og ikke på Bardufoss er ikke et fokusområde i det hele tatt for Fredriksen. Han påpeker at det viktigste ikke er hvor flyene lander.

– Lufthansa har vært veldig opptatt av at det må være produkter ikke bare i Tromsø, men også i områdene rundt. Vi utvikler hele produktet helt fra Lofoten til Alta, understrekter Fredriksen.

Og da sier det seg nesten selv at samarbeid er en av nøklene for å skape suksess.

– Reiselivet har slitt med samarbeid i mange år. Men nå har det virkelig løsnet, sier Fredriksen.

– Dette er et resultat av alle de årene vi har jobbet med prosjektet.

Fulle fly

Neste steg er nå å klare å fylle flyene som skal gå. Og det arbeidet er i full gang.

– I samarbeidet i arena-prosjektet har vi utviklet en rekke produkter og produktpakker som nå skal presenteres for tyske reiselivsoperatører, forteller Fredriksen.

På sin Facebook-side skriver VinterTroms at 40 tyske turoperatører skal få presentert de forskjellige vinteropplevelsene.

Bare starten?

Og kanskje er Lufthansa bare starten på vinterturisme-eventyret i nord.

Fredriksen forteller at de stadig jobber for å få på plass transport til regionen.

– Vi jobber kontinuerlig med både charter- og rutetrafikk. Vi jobber veldig tett med NordNorsk Reiseliv både når det gjelder charter og når det gjelder turoperatørene, avslutter han.

SAMARBEID Polar Park er en av de fem eierne som håper på sterk vekst i vinterturismen framover.

– Enorm betydning

Også Polar Park jubler for at det nå blir flyrute mellom Tromsø og Frankfurt.

– Det har enormt stor betydning. I dag er det relativt lite besøk av tyskere i Nord-Norge, og det er fordi det ikke er så lett å komme opp hit. Engelskmennene på sin side har jo London-flyet, men det er mye verre for folk fra Frankfurt eller München. Dette flytilbudet vil gjøre det vanvittig mye lettere å gi et tilbud i dette markedet, jubler Heinz Strathmann i Polar Park.

Heller ikke han bekymrer seg for at flyet lander i Tromsø og ikke på Bardufoss.

– Vi har busser som går både fra Narvik og Tromsø som møtes i parken, påpeker Strathmann.

Han tror at tilbudet kommer til å slå veldig godt an.

– Jeg tror vi er midt i den nyeste trenden. Folk vil ha nye opplevelser og folk har oftere ferie. Vinter, Troms, nordlys og å få kysse en ulv er ting som selvfølgelig er veldig ettertraktet, vi må bare fortelle det til dem. Og det blir så mye lettere nå med dette flytilbudet som vi har fått, avslutter han.

JUBLER Line Miriam Sandberg i Destinasjon Senja jubler for at Lufthansa skal begynne å frakte vinterturister til regionen i november.

– Helt fantastisk

Line Miriam Sandberg i Destinasjon Senja jubler for det nye flytilbudet.

– Det er helt fantastisk at Lufthansa nå skal begynne å fly til Tromsø, sier Line Miriam Sandberg, som er daglig leder i Destinasjon Senja, til Folkebladet.

– Dette handler om å selge Nord-Norge til internasjonale operatører. Det ligger mange års hardt arbeid bak, det er et fantastisk prosjekt, og det er det de nå får utbytte av.

Hun mener samarbeid aktørene i mellom er en viktig faktor.

– Utenriksmarkedet er for stort til at man klarer å nå gjennom som enkeltbedrift. Dette viser at man sammen klarer å utrette noe, understreker Sandberg.

Hun er klar på at næringslivet i regionen vil nyte godt av dette.

– Vi må huske på at all trafikk inn, uansett flyplass, genererer mer aktivitet.

Samtidig er Sandberg opptatt av at det nå blir lagt til rette for at turistene kommer seg ut dit tilbudene er.

– Vi er nødt til å få på plass gode transportkorridorer mellom destinasjonene i Troms. Den interne infrastrukturen må på plass, sier Sandberg.

I den sammenheng påpeker hun blant annet at fergetrafikken må prioriteres.

– Vi må få helårsdrift på fergesambandet Brensholmen-Botnhamn. Da vil tilbudet bli enda bedre, avslutter den daglige lederen.